Здоров'я

Чому чай може бути кориснішим за просту воду: приголомшливе відкриття учених

Чому чай може бути кориснішим за просту воду: приголомшливе відкриття учених

При заварюванні чай видаляє з води домішки важких металів. Такими є результати нового дослідження Північно-Західного університету в Іллінойсі. Про це пише FoxNews.

Зазначається, що пакетик чаю, заварений в одній чашці води протягом трьох-п’яти хвилин, може видалити близько 15% свинцю з цієї води, заявили дослідники. За їхніми словами, у процесі заварювання листя поглинає такі важкі метали, як свинець і кадмій.

Чим довше заварюється чай, тим менше важких металів залишається у воді, розповів автор дослідження Бенджамін Шіндел. За його словами, якщо чай заварювати якомога довше, то є шанс забрати з води всі токсини.

Під час дослідження вчені перевіряли різні види чаю, різні чайні пакетики та різні способи заварювання, щоб оцінити, наскільки добре вони поглинають свинець, хром, мідь, цинк і кадмій.

Здатність поглинати метали вони помітили в різних типах чаю у різних пакетиках. Проте виявилося, що целюлозні чайні пакетики поглинають набагато краще, ніж бавовняні та нейлонові.

Попри ці висновки, дослідники попередили, що люди не повинні покладатися лише на чай для очищення води.  

“Ми не є дослідниками охорони здоров’я, тому невідомо, чи призведе зниження вмісту свинцю, яке ми спостерігали в нашому дослідженні, до користі для здоров’я всього населення. Однак я вважаю, що людям корисно знати, що заварювання чаю зменшить споживання свинцю і, можливо, інших токсинів з питної води”, – сказав Шиндел.

Зазначається, що отримані результати можуть допомогти пояснити, чому населення, яке п’є більше чаю, може мати нижчий рівень захворюваності на серцеві захворювання та інсульт, ніж населення, яке споживає менше чаю, зауважив науковець.

Раніше УНІАН розповідав, що станеться з вашим тілом, якщо щодня питимете трав’яний чай. Достеменно відомо, що цей напій – другий за популярністю на всій планеті після звичайної води. А от саме трав’яний чай не лише освіжає влітку та зігріває взимку, а ще й приносить користь.

Дієтологи розповіли, як щоденне вживання трав’яного чаю впливає на організм у короткостроковій і довгостроковій перспективах. На відміну від чорного чи зеленого чаю, трав’яні чаї не містять кофеїну, вони сприяють розслабленню, покращують травлення і допомагають підтримувати водний баланс в організмі.

Читайте також

Дієтологи назвали 5 “шкідливих” напоїв, які напрочуд корисні для цукру в крові

У списку є сік і кава."Коли ви намагаєтеся контролювати рівень цукру в крові, вибір відповідного напою може здатися складним завданням. Але що, якщо ми скажемо, що деякі напої, яких ви уникаєте, насправді сумісні з…

Названо 9 звичок, здатних підтримати людей за 70 років

Також психолог поділилася тим, що саме вам слід припинити робити в цьому віці.Деякі психологи стверджують, що можна насолоджуватися перевагами старіння, водночас почуваючись молодшим.Як пояснила нейропсихологиня Санам Хафіз,…

У США виявили небезпечні мутації пташиного грипу, які можуть ще більше загрожувати людям

За словами дослідників, пташиний грип може поширюватися між людьми у такому ж темпі, як і сезонний грип.У США федеральні чиновники охорони здоров'я заявили про деякі тривожні результати після того, як було взято мазок у…

Які горіхи найкорисніші для людини: дієтологи назвали 7 найздоровіших видів

Усі горіхи корисні, але серед них деякі вирізняються своїми особливими властивостями.Існує багато видів горіхів, кожен з яких має унікальні характеристики. Які саме вибрати? Ви не помилитеся, якщо вживатимете горіхи будь-які.…