Дім

З чого складається маргарин та як вибрати найкращий: пояснення

З чого складається маргарин та як вибрати найкращий: пояснення

Маргарин винайшли як недорогий замінник вершкового масла на початку 20 століття

Маргарин – продукт, навколо якого існує безліч міфів. У деяких країнах він входить до рекомендацій щодо здорового харчування, в інших вважається шкідливим. Кулінари часто використовують його для випічки, адже для деяких страв він є кращим вибором, ніж масло. УНІАН розповідає з чого складається маргарин та як обрати якісний продукт.

Що таке маргарин і з чого його роблять

Маргарин винайшли як недорогий замінник вершкового масла на початку ХХ століття, коли вчені навчилися виробляти гідрогенізовані, тобто тверді рослинні жири. Завдяки цьому стало можливим виробництво схожого на масло дешевого твердого продукту з рослинних олій.

Однак згодом вчені з’ясували, що гідрогенізація рослинних олій підвищує вміст у продукті шкідливих трансжирів. Після оприлюднення цієї інформації в більшості країн продажі маргарину різко впали.

Зараз виробники навчилися згущати жири безпечними способами – переетерифікацією та фракціонуванням. При такій технології в продукті немає трансжирів. Такий маргарин безпечний для здоров’я.

Крім рослинних жирів маргарин також містить воду, емульгатори, ароматизатори, сіль та інші компоненти, які роблять його схожим на масло. Часто маргарин для схожості з маслом підфарбовують жовтими барвниками, оскільки його натуральний білий колір відлякує покупців.

Який маргарин купити

Для деяких страв маргарин кращий за масло. Особливо це актуально для листкового тіста, оскільки з маргарином воно виходить більш хрустким і повітряним. Але якщо це не зазначено в рецепті, то маргарином масло краще не замінювати, інакше випічка розтечеться і підгорить.

Що враховувати при виборі:

  1. Не економте на покупці. Деякі види маргарину можуть бути дешевшими за масло в 4-5 рази, але якість буде сумнівною.
  2. Дивіться на склад продукт. На етикетці має бути вказаний відсоток трансжирів в продукті – чим нижче, тим краще.
  3. Зверніть увагу на упаковку – бажано, щоб вона була фольгованою, а не паперовою. Тоді продукт не буде вбирати сторонні запахи.
  4. Перевірте консистенцію. М’який маргарин кращий за твердий. У ньому набагато менше шкідливих для серця насичених жирів.
  5. Після покупки зверніть увагу на зріз маргарину. На якісному продукті не буде крапель вологи, а його колір буде однотонним і без розводів.

Читайте також

Як зробити скріншот на ноутбуці

Скріншот — це знімок екрана, який дозволяє швидко зберегти важливу інформацію або поділитися нею з іншими. Якщо ви шукаєте відповідь на питання, як зробити скріншот на ноутбуці, у цій статті ми розглянемо всі можливі

Як варити цільнозернову вівсянку: час приготування та особливості

азвичай більшість виробників друкують на пакуванні крупи невелику інструкцію зі способом та часом приготування Вівсяну цільнозернову крупу вважають одним з найкорисніших варіантів цієї крупи, оскільки вона є найменш…

Розсада в пластикових пляшках: особливості вирощування

Сезон вирощування розсади починається з підготовки матеріалів та вибору способу реалізації робіт. Переважно закупляють пластикові стаканчики чи спеціальні форми для розсади, контейнери. Можна обійтись і без цих…

Зустріч Ісуса Христа з Симеоном: історія та традиції Стрітення

На Стрітення Господнє існує кілька важливих традицій Стрітення Господнє – це одне з найдавніших та найважливіших християнських свят, яке святкують на початку лютого. Це свято символізує зустріч Ісуса Христа, немовляти, з…

Щоб не злиплися і не розвалились: як правильно варити пельмені

Час приготування залежить від розміру пельменів Пельмені – чудовий варіант, якщо у вас немає часу на приготування їжі, а вони вже лежать в морозилці. Проте, у процесі приготування можуть виникнути питання щодо варіння…