Дім

Гід по кардамону: як обрати, зберігати та використовувати

Гід по кардамону: як обрати, зберігати та використовувати

Ця спеція походить із сімейства імбирних і є однією з найдорожчих у світі, через що кардамон називають «королем спецій»

Кардамон – це ароматна пряність, яку широко застосовують у кулінарії по всьому світу. Він входить до складу випічки, напоїв, м’ясних та овочевих страв. Shuba розповідає про кардамон та як його зберігати та обирати.

Походження та різновиди кардамону

Кардамон вирощують в Індії, на Шрі-Ланці та у Гватемалі. Зазвичай його можна знайти в меленому вигляді, але також він продається у вигляді насіння та цілих коробочок.

Основні сорти:

  1. Зелений кардамон – зелені стручки, або коробочки кардамону (також відомі як справжній кардамон), збирають з рослини кардамону Elettaria недозрілими. Вони мають розмір приблизно з арахіс, видовжену форму і шавлієво-зелений колір. Для приготування страв використовується лише насіння всередині стручка. Воно має квітковий, м’ятний та злегка гіркий аромат. Саме з цього виду роблять мелений кардамон.

  2. Чорний кардамон – цей вид трохи більший за розміром, має темно-коричневий колір та шорстку оболонку. А після збирання чорний кардамон обробляють димом, що дає унікальний смак та аромат.

  3. Білий кардамон – це зелений кардамон, який відбілили. Завдяки цьому процесу аромат розсіюється і пом’якшується. Але білий кардамон не вважається окремим сортом.

Який на смак кардамон

Ця спеція має дуже унікальний і складний аромат – він злегка солодкий, але одночасно з цим перцевий і дуже впізнаваний. Тому додавати його потрібно небагато, інакше страва може стати гіркою.

Як правильно зберігати кардамон

Кардамон варто зберігати в герметичному контейнері, у прохолодному темному місці, без постійного впливу сонячного проміння.

Мелений кардамон варто використати впродовж трьох місяців, а цілий зберігатиме свій природний аромат до року.

Як подрібнити кардамон у домашніх умовах?

Щоб зробити власний мелений кардамон:

  1. Розімніть стручки, щоб дістати насіння.
  2. Покладіть їх у млинок для спецій та подрібніть, поки насіння не перетвориться.

Читайте також

Названо 5 природних способів зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку

Зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку можна природним шляхом – пити достатньо води, уникати куріння, підтримувати здорову вагу. Фахівці назвали п’ять таких способів. Пити воду. Якщо вам хочеться мати більш…

З якої частини яловичини варити суп і холодець: що купити для смаження і тушкування

Далеко не кожна частина тушки універсальна.Для того щоб будь-яка страва, приготована з яловичини, була смачною, потрібно вміти правильно вибирати м'ясо. Будь-яка господиня має знати, яка частина тушки для чого підходить…

Врятувала кросівки тим, що взагалі не призначене для взуття: знову стали білосніжними

Якщо вам здається, що кросівки залишилося тільки викинути, спробуйте цей метод.Біле взуття, власне, як і одяг, брудниться дуже швидко. Але це не має стати приводом відмовляти собі в задоволенні, адже якщо хочеться носити білі…

Як вином прибрати пляму від вина, що залишилася на одязі

Гарний вечір у приємній компанії може закінчитися трагедією для вбрання. Якщо ви пролили червоне вино на сукню або штани, з цією плямою навряд чи впорається будь-який відбілювач. Однак не варто заздалегідь прощатися з…

З цих номерів телефонують шахраї: ось що не можна їм говорити, якщо вже взяли слухавку

Дізнайтеся, як надійно розпізнати, що вам телефонує шахрай.Кожна людина хоч раз потрапляла в ситуацію, коли шахраї телефонують і вимагають погасити неіснуючий борг, або оплатити операцію родичу. З роками злочинці стають…