Здоров'я

У дубайському шоколаді виявили небезпечні речовини

У дубайському шоколаді виявили небезпечні речовини

У популярному нині в соцмережах дубайському шоколаді виявили небезпечні речовини. 

Як повідомляє Der Spiegel, у цих ласощах, які позиціонують як шоколад преміум-класу, містяться канцерогени. Зазначається, що німецька споживча організація Stiftung Warentest відправила до лабораторії шість різних плиток дубайського шоколаду. Результати виявилися здебільшого невтішними.

“Жодна з протестованих дубайських шоколадок не пропонує видатної якості чи особливих смакових відчуттів, які б виправдовували інколи високу ціну. Навпаки: два шоколади з Дубаю були навіть значно забруднені шкідливими речовинами”, – заявили в Stiftung Warentest.

У тестуванні брали участь шоколадки вартістю від 7 євро (320 грн) до 25 євро (1130 грн) за 100 грамів. Чотири з шести продуктів не повинні були продаватися, оскільки списки інгредієнтів та інформація про поживну цінність були неправильними або неповними. У деяких випадках також була відсутня обов’язкова інформація для алергіків.

Деякі зразки “явно” містили 3-монохлорпропандіол та гліцидиловий ефір. Ці жирні забруднювачі часто зустрічаються в рафінованій пальмовій олії і вважаються потенційно канцерогенними. Продукт Le Damas також був “значно” забруднений афлатоксинами плісняви – канцерогенними речовинами, які широко поширені у фісташках.

“Від вживання шоколаду не варто очікувати жодних наслідків для здоров’я. Однак, такі висновки про наявність шкідливих речовин несумісні з обіцянкою найвищої якості”, – акцентували в Stiftung Warentest.

Небезпечні речовини в продуктах харчування

99% морепродуктів забруднені мікропластиком. Дослідники зʼясували, що “безпечних” морепродуктів практично не існує, а найбільшу небезпеку становлять креветки.

Дослідження Кафедри генетики та мікробіології Барселонського університету (Іспанія) виявило, що чайні пакетики теж можуть бути джерелом забруднення мікро- та нанопластиком. І цей пластик може зашкодити клітинам людини.

Читайте також

Печінкова кислота може стати “еліксиром” для продовження життя, – вчені

Літохолева кислота посилює регенерацію м'язів, а також підвищує силу і бігову здатність.Китайські вчені виявили, що тип жовчі, що виробляється печінкою, має схожі ефекти із загальноприйнятим методом обмеження калорій, що…

У п’яти областях можуть ввести “локальний карантин”: МОЗ назвало причину

Ідеться про дистанційне навчання, обмеження кількості відвідувачів в установах та інші протиепідемічні заходи.У п'яти областях через зростання захворюваності на ГРВІ зафіксовано перевищення епідпорогу. Як повідомила…

Що лікує кіноа: дієтологи розкрили 5 цілющих властивостей цього зерна

Кіноа є повноцінним білком і містить усі незамінні для організму амінокислоти.Кіноа - популярна зернова культура, яка до того ж містить багато поживних речовин. Зареєстровані дієтологи назвали 5 змін, які відбудуться в…

Ромашковий чай на ніч: дієтологи пояснили, що буде, якщо вживати напій щодня

Експерти наголосили, що позитивний вплив чаю з ромашки на організм доведений науково.Якщо стрес став нормою вашого життя, він може перерости у хронічну тривогу, а згодом вплинути й на весь організм, спричинивши головні болі,…