Дім

Як зберігати петрушку і кріп, щоб місяцями були свіжими: ось куди потрібно покласти

Як зберігати петрушку і кріп, щоб місяцями були свіжими: ось куди потрібно покласти

Петрушка, кріп, базилік та інші ароматні свіжі трави сумно відомі тим, що швидко в’януть у холодильнику, навіть якщо їх загорнути в целофановий пакет. Однак є спосіб продовжити їм життя – британська експертка розповіла, як правильно зберігати кріп і петрушку в холодильнику, щоб вони залишалися свіжими протягом кількох місяців.

Нагадаємо, раніше ми також розповідали, як зберігати банани, щоб вони не чорніли і не псувалися майже місяць.

Як правильно зберігати петрушку, кріп та іншу зелень – незвичайний лайфхак

Багато хто перед тим, як зберігати кріп у холодильнику (або інші трави), кладе їх у целофановий пакет – щоб не так швидко в’янули. Деякі господині радять загортати їх у вологий рушник чи папір, або ж ставити букет із трав у воду, а потім у холодильник. Ці способи, безумовно, працюють деякий час, але потім трави все одно в’януть і коричневіють.

Але, за словами одного з експертів у соціальних мережах і професіонала в питаннях зберігання продуктів Шантель Міли (Chantel Mila), можна зробити так, щоб вони зберігалися набагато довше, пише британський таблоїд Express.co.uk.

За словами Міли, щоб зберегти трави свіжими протягом кількох місяців, вам знадобиться всього лише лоток для кубиків льоду і один основний інгредієнт для приготування страв – рослинна олія. Ось що зробила експертка:

  • для прикладу подрібнила кілька гілочок розмарину;
  • розклала їх в кожне відділення лотка для кубиків льоду;
  • залила оливковою олією і поставила в морозилку.

Міла стверджує, що заморожування в лотку – чудовий спосіб, як зберігати петрушку свіжою (а також і всі інші трави) набагато довше. Коли ви захочете їх використати, потрібно лише дати їм розморозитися або ж, щоб процес йшов швидше, додати одразу в страву чи на гарячу сковорідку.

На думку експертів Gardeners World, не обов’язково використовувати оливкову олію – вода теж підійде, просто оливкова олія полегшує процес приготування.

Важливий момент: перед заморожуванням трави повинні були повністю покриті водою або оливковою олією – це дасть змогу зберегти їх свіжими цілком.

Завдяки цій хитрості ароматні трави можуть зберігатися протягом кількох місяців – ідеальний варіант, якщо у вас у холодильнику повно свіжої зелені, яку ви не встигаєте використовувати.

Читайте також

Названо 5 природних способів зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку

Зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку можна природним шляхом – пити достатньо води, уникати куріння, підтримувати здорову вагу. Фахівці назвали п’ять таких способів. Пити воду. Якщо вам хочеться мати більш…

З якої частини яловичини варити суп і холодець: що купити для смаження і тушкування

Далеко не кожна частина тушки універсальна.Для того щоб будь-яка страва, приготована з яловичини, була смачною, потрібно вміти правильно вибирати м'ясо. Будь-яка господиня має знати, яка частина тушки для чого підходить…

З цих номерів телефонують шахраї: ось що не можна їм говорити, якщо вже взяли слухавку

Дізнайтеся, як надійно розпізнати, що вам телефонує шахрай.Кожна людина хоч раз потрапляла в ситуацію, коли шахраї телефонують і вимагають погасити неіснуючий борг, або оплатити операцію родичу. З роками злочинці стають…

Як вином прибрати пляму від вина, що залишилася на одязі

Гарний вечір у приємній компанії може закінчитися трагедією для вбрання. Якщо ви пролили червоне вино на сукню або штани, з цією плямою навряд чи впорається будь-який відбілювач. Однак не варто заздалегідь прощатися з…

Як зрозуміти, що чоловік почав зраджувати

Психологи вважають, що ознаки подружньої зради побачити легко. То як розпізнати сигнали невірності в поведінці чоловіка? Фахівці з відносин спочатку рекомендують розібратися у причині, через яку чоловік починає шукати інші…