Дім

Не купую антипригарні сковорідки, а роблю їх сама за 3 хв.

Якщо у вас немає антипригарної сковорідки, а вона вам дуже необхідна, не обовʼязково її купувати. Можна скористатися порадою господинь і зробити антипригарне покриття на старій сковорідці самостійно.

Не купую антипригарні сковорідки, а роблю їх сама за 3 хв.

Не в кожної господині на кухні є дорога антипригарна сковорідка. Та й не всі поспішають її купувати – хтось побоюється покриття, хтось не бачить сенсу витрачати зайві гроші, якщо є звичайна чавунна чи алюмінієва пательня. Прекрасна новина в тому, що майже будь-яку сковорідку можна перетворити на антипригарну – легко і без жодних витрат на спеціальні засоби.

Для початку сковорідку потрібно добре нагріти. Потім у неї висипають звичайну кухонну сіль – приблизно склянку. Це може бути найдешевша сіль із магазину. Її потрібно добре прогріти на маленькому вогні 15-20 хвилин, час від часу помішуючи деревʼяною лопаткою. За цей час сіль витягує вологу, запахи та навіть залишки жиру, які могли вбратися в поверхню з часом.

Не купую антипригарні сковорідки, а роблю їх сама за 3 хв.

Після цього сіль потрібно просто висипати, а сковорідку ретельно протерти мʼякою тканиною чи серветкою, без води і будь-яких миючих засобів. Потім ще трохи потримайте на вогні. Далі – найцікавіше. На вже суху гарячу сковорідку налийте кілька крапель олії й розподіліть її по всій поверхні. Тонкий шар жиру створює ту саму плівку, яка і виконує роль антипригарного покриття.

Після цього сковорідку потрібно знову прогріти буквально 2-3 хвилинки, а потім – знову висипати сіль і повторити всю процедуру ще раз. Такий подвійний цикл робить поверхню ще більш гладенькою. А на завершення протріть сковорідку сухою серветкою – і вона буде готова до використання.

Після такого “ритуалу” на ній можна смажити яйця чи млинці без страху, що вони прилипнуть. Цей метод особливо підходить для чавунних і сталевих сковорідок, які з часом втрачають свій блиск і гладкість. І що головне – не треба ніяких дорогих засобів і нових сковорідок, адже така хитрість зробить своє діло на всі сто відсотків. Користуйтеся!

Читайте також

Названо 5 природних способів зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку

Зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку можна природним шляхом – пити достатньо води, уникати куріння, підтримувати здорову вагу. Фахівці назвали п’ять таких способів. Пити воду. Якщо вам хочеться мати більш…

Як зрозуміти, що чоловік почав зраджувати

Психологи вважають, що ознаки подружньої зради побачити легко. То як розпізнати сигнали невірності в поведінці чоловіка? Фахівці з відносин спочатку рекомендують розібратися у причині, через яку чоловік починає шукати інші…

Де і як зберігати м’ясо в холодильнику: ви точно кладете не туди

Розбираємося, скільки можна зберігати м'ясо в холодильнику та рибу і на яку полицю їх класти, щоб довше залишалися свіжими.Якщо вам хоч раз колись доводилося викидати зіпсоване м'ясо або рибу з холодильника, то ви…

З якої частини яловичини варити суп і холодець: що купити для смаження і тушкування

Далеко не кожна частина тушки універсальна.Для того щоб будь-яка страва, приготована з яловичини, була смачною, потрібно вміти правильно вибирати м'ясо. Будь-яка господиня має знати, яка частина тушки для чого підходить…

Як вином прибрати пляму від вина, що залишилася на одязі

Гарний вечір у приємній компанії може закінчитися трагедією для вбрання. Якщо ви пролили червоне вино на сукню або штани, з цією плямою навряд чи впорається будь-який відбілювач. Однак не варто заздалегідь прощатися з…