Таких смачних дерунів ще не було на вашому столі. Цей старовинний закарпатський рецепт точно потрапить до вашої кулінарної книги та стане улюбленим.
Рецепт опублікували Gospodynka.
Реклама
Вам знадобиться:
- картопля — 1 кг;
- цибуля — 2 шт.;
- часник — 3 зубчики;
- яйце — 1 шт.;
- жовток — 1 шт.;
- молоко — 50 мл (або сметана — 2 ст. л.);
- масло вершкове — 2 ст. л.;
- борошно — 2 ст. л.;
- сіль, перець за смаком;
- олія для смаження.
Спосіб приготування
Картоплю очистити та натерти на терці. Натерту картоплю руками віджати від зайвої води в окрему миску. Сік залишити на декілька хвилин для того, щоб осів крохмаль. Після чого сік обережно злити, а крохмаль перекласти в окрему ємність.
Підготовка картоплі. Фото: gospodynka.com.ua
На терці натерти часник та цибулю. Змішати їх із натертою картоплею та поперчити за смаком.
До картопляного крохмалю в окремій мисці додати яйце, жовток, влити молоко та ретельно перемішати. Отриману суміш додати до картоплі та влити розтоплене вершкове масло. Перемішати.
Приготування тіста. Фото: gospodynka.com.ua
Порційно додати до суміші борошно та посолити. Перемішати все до однорідності.
На розігріту пательню влити олію та смажити деруни з обох боків до золотавої скоринки.
Смажені деруни. Фото: gospodynka.com.ua
Нагадаємо, ми розповідали рецепт лінивих пиріжків з капустою за 15 хвилин.
А раніше ділилися рецептом дуже смачних рублених котлет на вечерю.
Також дізнайтеся, як приготувати бюджетну вечерю за 15 хвилин з простих продуктів.