Тварини

Шинка зі свинячої рульки — простий рецепт замість ковбаси

Шинка зі свинячої рульки — простий рецепт замість ковбаси

Домашня шинка з рульки — це ідеальна альтернатива магазинній ковбасі. Без штучних добавок, з насиченим м’ясним смаком і апетитною текстурою, вона готується з мінімуму інгредієнтів. Такий рулет чудово підходить для бутербродів, святкового столу або просто як перекус, який смакує і дорослим, і дітям.

Рецепт опублікували на каналі YouTube Alina FooDee.

Реклама

Вам знадобиться:

  • свиняча рулька (задня нога) — 1 шт.;
  • сіль — 1 ч. л. без гірки;
  • чорний перець — ½ ч. л.;
  • часник — 5 зубчиків;
  • аскорбінова кислота — 1 табл. (за бажанням).

Спосіб приготування

Ретельно вимити рульку, видалити кістку. М’ясо відокремити від шкіри, добре відбити, натерти сіллю, перцем і подрібненим часником. Шкіру також приправити сіллю та перцем.

Шинка зі свинячої рульки — простий рецепт замість ковбаси

Свиняча рулька. Фото: Скріншот YouTube @AlinaFooDee

За бажанням додати подрібнену таблетку аскорбінової кислоти — вона може допомогти зберегти рожевий колір, якщо продукт не піддається високій термічній обробці. 

Шинка зі свинячої рульки — простий рецепт замість ковбаси

Рулька та спеції. Фото: Скріншот YouTube @AlinaFooDee

Відбиту м’ясну частину викласти на шкіру та згорнути рулетом. Для фіксації обв’язати нитками, щільно загорнути у харчову плівку, надійно закріпивши краї, щоб усередину не потрапила вода. 

Шинка зі свинячої рульки — простий рецепт замість ковбаси

Приготування рульки. Фото: Скріншот YouTube @AlinaFooDee

Поставити в холодильник маринуватись на 24 години. Варити у воді при температурі 80–90 °C протягом 4 годин, не допускаючи кипіння. 

Шинка зі свинячої рульки — простий рецепт замість ковбаси

Рулька у плівці. Фото: Скріншот YouTube @AlinaFooDee

Готову шинку повністю остудити, за бажанням покласти під прес, щоб надати більш чітку прямокутну форму.

Шинка зі свинячої рульки — простий рецепт замість ковбаси

Готова рулька. Фото: Скріншот YouTube @AlinaFooDee

Раніше ми писали про корисні котлети за 15 хвилин за рецептом переможниці ”Мастер Шеф”. 

Радимо звернути увагу на рецепт сальтісона на Великдень від Володимира Ярославського. 

Ще ми писали про те, чому важливо ніколи не ставити гаряче в холодильник — є вагомі причини. 

Також ознайомтеся з інформацією, чому у жодному разі не можна розморожувати м’ясо у воді.

Читайте також

Причини того, що у кішки гарячі вуха, та коли потрібно відвідати ветеринара

На що може вказувати такий стан у пухнастика. Гарячі вуха у кішки часто викликають занепокоєння у господарів, інформує Ukr.Media. Проте в більшості випадків це просто особливість теплообміну пухнастика. Іноді гарячі вуха…

Що посадити на городі там, де росли баклажани — поради

У процесі вирощування тієї чи іншої культури на городі важливо дотримуватися правильної сівозміни. Досвідчені дачники розповіли, що варто посадити на ділянці, де торік росли баклажани, щоб зібрати великий врожай на городі.…

Зимовий мастхев — чому більшість обирає трикотажні штани

Трикотажні штани стали справжнім хітом цієї зими. Вони настільки зручні та універсальні, що ті, хто спробував їх, не захочуть знімати аж до весни. Їхній секрет у тому, що вони теплі, стильні та пасують до будь-якого образу.…

Ветлікарі пояснили, чи розуміють собаки те, що вони бачать на телеекрані

Чи шкідливо собаці дивитися телевізор. Є наукові дослідження, які показують, що собаки дивляться телевізор, їм цікава картинка, і вони звертають увагу на екрани телевізорів, кажуть експерти, інформує Ukr.Media. Собаки мають…

Майбутнє біткоїна — нобелівський лауреат дав невтішний прогноз

Лауреат Нобелівської премії з економіки Юджин Фама зробив гучну заяву: за десять років вартість біткоїна може впасти до нуля. Фама, якого називають "батьком сучасних фінансів", також критикує біткоїн за його…