Застереження стосується людей із хронічними захворюваннями.
Циннамальдегід, що міститься в кориці, може виводити з організму деякі ліки, що знижує їхню ефективність. Такий висновок зробили учені з Університету Міссісіпі, провівши відповідне дослідження, пише Independent.
Зазначається, що ті, хто додає незначну кількість кориці до страви чи напою, навряд чи зіткнуться з якимись наслідками, але вживання цієї спеції у великих дозах може викликати проблеми.
“Надмірне споживання кориці може призвести до швидкого виведення з організму ліків, що відпускаються за рецептом, а це може знизити їхню ефективність”, – попередила головна науковиця, яка брала участь у дослідженні, Шабана Хан.
Дослідники з’ясували, що основна сполука кориці – циннамальдегід – може активувати рецептори в організмі, які фактично розщеплюють певні ліки. Застереження стосується перш за все людей, які страждають на хронічні захворювання, такі як гіпертонія, діабет, артрит, астма, ожиріння, ВІЛ, СНІД, депресія, і приймають ліки на постійній основі.
“Найкраща порада – проконсультуватися з лікарем, перш ніж використовувати будь-які добавки на зразок кориці разом із рецептурними ліками”, – зазначила Хан.
Водночас у дослідженні наголошується, що олія кориці, яка зазвичай використовується в кулінарії та для виробництва косметичних засобів, не становить жодного ризику.
Раніше УНІАН розповідав, як імбир допомагає знизити рівень цукру в крові. Він містить потужні поліфеноли, такі як гінгерол, які борються із запаленням, що може побічно допомогти збалансувати рівень цукру в крові, заявила докторка філософії, авторка книги Spice Spice Baby Канчан Койя.
“Запалення пов’язане з інсулінорезистентністю і поганим контролем цукру в крові. Тому балансування запалення за допомогою таких спецій, як імбир, може справити позитивний ефект на рівень цукру”, – зазначає вона, додаючи, що необхідні додаткові дослідження, щоб підтвердити цей зв’язок.