Здоров'я

Дієтологи назвали 5 “шкідливих” напоїв, які напрочуд корисні для цукру в крові

Дієтологи назвали 5 "шкідливих" напоїв, які напрочуд корисні для цукру в крові

“Коли ви намагаєтеся контролювати рівень цукру в крові, вибір відповідного напою може здатися складним завданням. Але що, якщо ми скажемо, що деякі напої, яких ви уникаєте, насправді сумісні з управлінням рівнем цукру – і навіть корисні? Це дійсно так. Багато напоїв, які вважаються шкідливими, насправді містять сполуки, що підтримують здоровий рівень цукру в крові”, – йдеться в статті.

Що краще збиває цукор у крові – 5 “шкідливих” напоїв

Серед таких напоїв дієтологи виділили такі:

Кава. Дипломована дієтологиня Ерін Палінскі-Вейд зазначила, що кава без додавання цукру може бути корисною: “Пиття чорної кави пов’язане з меншим ризиком розвитку діабету 2 типу та сповільненням прогресування хвороби”. За її словами, хлорогенові кислоти в складі кави – це антиоксиданти, які можуть знижувати запалення. Але ж саме хронічне запалення заважає організму ефективно використовувати інсулін, порушуючи метаболізм глюкози.

Коров’яче молоко. Молоко часто критикують за те, що воно нібито викликає запалення або через вміст цукрів. Але, як стверджує Палінскі-Вейд, це не зовсім справедливо. Молоко містить натуральний цукор – лактозу, але воно також збалансоване білками, вуглеводами і жирами, що дає йому змогу мінімально впливати на рівень цукру в крові, пояснила вона.

Натуральний фруктовий сік. Може бути частиною дієтичного плану в разі діабету і сприяти стабільному рівню цукру в крові, зазначила Палінскі-Вейд, Дослідження показують, що помірне споживання соку не підвищує ризик діабету і не погіршує контроль глюкози. У соку також нижчий глікемічний індекс порівняно з газованою водою і солодким чаєм.

Соєве молоко. За вмістом білка відповідає коров’ячому молоку. Також воно містить мало вуглеводів. Головне – вибирати без доданого цукру.

Чай. Як хлорогенові кислоти в каві, так і катехіни в чаї благотворно впливають на рівень цукру. Дослідження показують, що катехіни (із зеленого і чорного чаю): покращують здатність організму використовувати інсулін, знижують запалення, діють як антиоксиданти, підтримують здоров’я кишкової мікрофлори. Дієтологи радять пити чай без цукру та підсолоджувачів.

Нагадаємо, раніше УНІАН назвав 2 поживні речовини, які “несподівано” впливають на цукор у крові.

Читайте також

Названо 9 звичок, здатних підтримати людей за 70 років

Також психолог поділилася тим, що саме вам слід припинити робити в цьому віці.Деякі психологи стверджують, що можна насолоджуватися перевагами старіння, водночас почуваючись молодшим.Як пояснила нейропсихологиня Санам Хафіз,…

Захистить серце і допоможе схуднути: названо 7 корисних властивостей зеленого чаю

Щоденне вживання зеленого чаю вважається безпечним. Рекомендується вживати до 8 чашок на день.Зелений чай містить високий рівень антиоксидантів і біоактивних сполук, які можуть сприяти зміцненню здоров'я в кілька…

Як класична музика впливає на дитину в утробі матері: з’явилося нове відкриття вчених

Науковці досліджували варіабельність серцевого ритму, яка дає уявлення про розвиток вегетативної нервової системи плода.Нове дослідження показало, що класична музика може мати заспокійливий вплив на серцебиття плода в утробі…

Як уповільнити старіння: дієтологи назвали горіх, який найкраще для цього підходить

Ці горіхи - хороше джерело корисних для серця жирів, клітковини й мікроелементів.Волоські горіхи - це більше, ніж просто спосіб боротьби із серцевими недугами. Як виявилося, вони краще, ніж будь-які інші горіхи, підходять для…