Такий замінник олії знизить калораж і жирність страви до мінімуму.
Багато людей готують собі на сніданок яйця, а саме у смаженому вигляді. Базіка, яєчня, зі скоринкою, запарена, з травами і сиром або “соло” – варіантів маса. Однак практично в будь-якому рецепті використовується олія, що не дуже корисно для шлунка і фігури. Дізнайтеся, на чому найкорисніше смажити яйця, якщо не хочеться використовувати олію або її просто не виявилося вдома.
Чим замінити олію для яєчні – лайфхак
Вдала альтернатива жирному продукту – звичайна питна вода. Саме її потрібно налити на сковороду, щоб посмажити яєчню. Не переживайте про те, що страва не вийде, або яйця прилипнуть – для того щоб цього уникнути, потрібно знати, на якій сковороді готувати яєчню. Якщо у вас антипригарна, то вам казково пощастило – її можна просто залити водою. Але для всіх інших видів кухонного начиння такого типу доведеться використовувати пергамент (папір для випічки), інакше яйця дійсно “пристануть”.
Розповідаємо покроково, як готувати таку яєчню:
- налити 50 мл на сковорідку (якщо не антипригарна, то застелити дно пергаментом, тільки потім залити водою);
- поставити на вогонь;
- дочекатися, поки вода закипить;
- вбити два яйця, посолити;
- готувати сніданок 8-10 хвилин, за бажанням можна накрити кришкою.
Другий варіант, на чому можна смажити яєчню, якщо немає олії – на сухій пательні. Тільки врахуйте, що для такого методу підходить тільки якісна антипригарна ємність із тефлону або кераміки. У будь-якому іншому випадку білок швидко прилипне до поверхні сковороди.
Для володарів саме такої сковорідки, як описано вище, все просто – потрібно тільки нагріти ємність на вогні, потім вбити яйця і накрити кришкою, щоб сніданок готувався під впливом пари, а не вогню. Важливо не розжарювати сковороду так сильно, як ви звикли це робити, використовуючи олію, інакше, знову ж таки, є ризик прилипання білка.