Дім

Дешеве м’ясо стане як елітний стейк: потрібно замаринувати в соді

Дешеве м'ясо стане як елітний стейк: потрібно замаринувати в соді

Любителі яловичини знають, що звичайне м’ясо з магазину чи ринку потрібно готувати щонайменше 2 години. І навіть після цього страва може залишитися жорсткою та “гумовою”. Звичайно, з телятини можна приготувати ніжний стейк. Але для цього потрібно купувати спеціальне молоде м’ясо, яке точно не коштуватиме 200 гривень за кілограм.

На щастя, мудрі кулінари придумали спосіб перетворити дешевий базарний продукт на елітний стейк. Вони назвали хитрість про те, як зробити сире м’ясо м’яким без великих зусиль. Цей метод популярний у китайській кухні.

Що можна додати в м’ясо, щоб воно стало м’яким

Кулінарним секретом поділилися у виданні Express. Зробити дешевий стейк ніжним допоможе звичайна харчова сода.

У Китаї цей метод називають “оксамитуванням”. Поверхню яловичини потрібно посипати содою (1 чайна ложка на 500 г) і залишити на 10-30 хвилин. Продукт підвищує рівень pH. Білки не так міцно зв’язуються, що сильно розм’якшує м’ясо. Після маринування добре промийте й обсушіть стейки, щоб не було присмаку соди.

Потім можна приступати до готування. Знаючи, як розм’якшити м’ясо содою, ви зможете зробити чудові стейки як із дорогого ресторану. Смажте телятину 7-10 хвилин, або тушкуйте близько 40 хвилин. Вона набагато швидше стане м’якою.

Це не єдиний спосіб, чим розм’якшити м’ясо. Старий сирий продукт можна замочити на 2-4 години в газованій воді, вині або лимонному соку. Такі речовини пом’якшать волокна і зроблять продукт ніжним. Можна поєднувати два способи – замаринувати, а потім посипати содою.

Якщо страва вже готова, але залишилася жорсткою всередині, то можна доготувати на водяній бані або тушкувати у вершках. Важливо не спалити яловичину.

Читайте також

Як зробити скріншот на ноутбуці

Скріншот — це знімок екрана, який дозволяє швидко зберегти важливу інформацію або поділитися нею з іншими. Якщо ви шукаєте відповідь на питання, як зробити скріншот на ноутбуці, у цій статті ми розглянемо всі можливі

Розсада в пластикових пляшках: особливості вирощування

Сезон вирощування розсади починається з підготовки матеріалів та вибору способу реалізації робіт. Переважно закупляють пластикові стаканчики чи спеціальні форми для розсади, контейнери. Можна обійтись і без цих…

Навіть після дощу вікна будуть чистими: секрет у двох інгредієнтах

Як би добре ви не помили вікно, а після дощу воно знову брудне, наче роками не милося. Але досвідчені господині миють вікна раз на рік, тому що вони у них не забруднюються й завжди чисті. А секрет чистоти у двох…

Як і скільки потрібно варити горох: прості поради від шеф-кухаря

Багато хто уникає приготування гороху, адже процес здається занадто важким Страви з гороху популярні не лише через унікальний смак, а й за корисні властивості, адже ці бобові є чудовим джерелом рослинного білка. З гороху…

Названо 5 природних способів зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку

Зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку можна природним шляхом – пити достатньо води, уникати куріння, підтримувати здорову вагу. Фахівці назвали п’ять таких способів. Пити воду. Якщо вам хочеться мати більш…