Дім

Пюре стане смачним і дуже ароматним: потрібно додати всього один інгредієнт

Пюре стане смачним і дуже ароматним: потрібно додати всього один інгредієнт

Йдеться про часник. Цей скромний овоч перетворить звичайну пюрешку на кулінарний шедевр. Однак не варто класти продукт у гарнір сирим, інакше навпаки все зіпсуєте. Про те, чому додають часник у пюре та як його підготувати, читайте нижче.

Що додати в пюре для смаку

Безпрограшний варіант, що додати в пюре замість масла – це запечений часник. Гарантуємо, що така варіція страви сподобається навіть тим, хто не переносить запаху часнику. Після запікання овоч повністю втрачає гостроту, стає ароматним і солодкуватим. Смак цієї прянощі просто непередаваний.

Щоб запекти часник, візьміть цілі головки, не розбираючи їх на зубчики, і зріжте верхівку. Покладіть часник на деко зрізом догори. Полийте олією і посипте улюбленими приправами, а зверху накрийте фольгою. Запікайте 60 хвилин за 200°. Готовий овоч стає пастоподібним і легко видавлюється з лушпиння.

Також часник можна приготувати в мікрохвильовці – рецепт не відрізняється, але замість фольги загорніть овоч у пергамент. Готуйте 10 хвилин на максимальній потужності.

Тепер ви знаєте, що додати в пюре для карколомного смаку. Часникову пасту варто вмішати у страву на етапі розминання з молоком і сіллю. Пюре з печеним часником стане ароматним і по-королівськи смачним.

А якщо у вас ще залишиться запечений часник, то не викидайте його. Це справжній делікатес, який покращить практичну будь-яку страву – плов, рибу, м’ясну підливу тощо. Особливо смачно його намазувати на бутерброди.

Читайте також

Як зробити скріншот на ноутбуці

Скріншот — це знімок екрана, який дозволяє швидко зберегти важливу інформацію або поділитися нею з іншими. Якщо ви шукаєте відповідь на питання, як зробити скріншот на ноутбуці, у цій статті ми розглянемо всі можливі

Розсада в пластикових пляшках: особливості вирощування

Сезон вирощування розсади починається з підготовки матеріалів та вибору способу реалізації робіт. Переважно закупляють пластикові стаканчики чи спеціальні форми для розсади, контейнери. Можна обійтись і без цих…

Навіть після дощу вікна будуть чистими: секрет у двох інгредієнтах

Як би добре ви не помили вікно, а після дощу воно знову брудне, наче роками не милося. Але досвідчені господині миють вікна раз на рік, тому що вони у них не забруднюються й завжди чисті. А секрет чистоти у двох…

Як правильно сушити речі вдома, коли холодно

Зараз час затяжних дощів і висушити прання на сонці — проблема, з якої часто можна зустрітися. Звичайна сушка у приміщенні може наробити біди: підвищена волога сприяє утворенню конденсату, а він, у свою чергу, —…

Щоб не злиплися і не розвалились: як правильно варити пельмені

Час приготування залежить від розміру пельменів Пельмені – чудовий варіант, якщо у вас немає часу на приготування їжі, а вони вже лежать в морозилці. Проте, у процесі приготування можуть виникнути питання щодо варіння…