Досвідчені господині виділяють три найбільш ефективні методи, які дозволяють легко дістати зерна без зайвих зусиль
Гранат – один із найкорисніших зимових фруктів, адже він містить калій, магній, кальцій, залізо, натрій, хром і марганець. УНІАН розповідає, як правильно та швидко почистити гранат в домашніх умовах.
Досвідчені господині виділяють три найбільш ефективні методи, які дозволяють легко дістати зерна без зайвих зусиль.
1. Акуратний спосіб – для красивої подачі
Якщо вам потрібно очистити гранат для святкового столу або фруктового букета, цей варіант ідеально підійде.
-
Зріжте верхню частину шкірки, не зачіпаючи зерна.
-
Зробіть кілька надрізів по всій поверхні фрукта зверху до низу, не доходячи до кінця.
-
Акуратно розкрийте гранат руками.
-
Видаліть білі перегородки, і подавайте гранат на стіл.
2. Швидкий спосіб – для салатів і перекусу
Якщо вам потрібно швидко добути зерна для салату, або ви плануєте їсти фрукт ложкою, то використовуйте цей метод.
-
Розріжте гранат навпіл, візьміть одну його частину.
-
Тримайте частину над посудиною шкіркою вгору.
-
Озбройтеся ложкою або лопаткою і стукайте по гранату до тих пір, поки всі зерна не опиняться в тарілці.
Важливо запам’ятати, що не варто занадто високо підіймати фрукт, інакше бризки від граната будуть летіти далі, ніж вам би хотілося.
3. У воді – без плям і бризок
Цей метод займає довше часу, ніж попередні два, але ні бризок, ні плям від соку точно не буде.
-
Відріжте шкірку зверху «кришечкою».
-
Зробіть на гранаті кілька надрізів і занурте фрукт в глибоку миску, наповнену водою.
-
Під водою руками дістаньте зерна з граната.
-
Пролийте воду через друшляк і відокремте зерна від рідини.