Дім

Зелена, червона та чорна: як правильно варити сочевицю

Зелена, червона та чорна: як правильно варити сочевицю

Перед приготуванням сочевицю слід перебрати та добре промити

Сочевиця – це справжнє джерело корисних речовин. Вона багата на білок, клітковину, вітаміни та мінерали, зокрема калій, залізо та магній. У продажу можна знайти сочевицю різних видів: червону, коричневу, чорну, жовту, зелену тощо. ТСН розповідає, як правильно варити різну сочевицю.

Як варити сочевицю різних кольорів

Перед приготуванням сочевицю слід перебрати та добре промити. Замочування прискорює процес варіння, але сочевиця і так вариться швидко, тому в більшості випадків у цьому нема потреби.

Сочевицю заливають холодною водою, варять на середньому вогні, а після закипання – на повільному. Сочевиця може «втекти», тому закривати кришкою її не потрібно. Потрібно періодично помішувати.

Червона сочевиця вариться найшвидше – 10-15 хвилин. Саме тому її часто використовують для приготування крем-супів, каш, запіканки. Для приготування гарніру на 200 г червоної сочевиці взяти 400 мл води, воно вийде густим та м’яким.

Коричнева сочевиця готується довше – 25-40 хвилин. Варити її потрібно у воді у співвідношенні 1:2. Довести до закипання, посолити, зменшити вогонь і варити на повільному вогні до готовності сочевиці. Вода має вбратися в сочевицю вся. Якщо води не вистачило, долити ще трохи.

Підхід до приготування звичайної зеленої сочевиці нічим не відрізняється від коричневої. А ось зелена сочевиця дю Пюї відрізняється від звичайної зеленої сочевиці навіть на вигляд. З такої зеленої сочевиці можна зварити суп, не хвилюючись, що він перетвориться на кашу. Щоб зварити таку сочевицю потрібно в каструлю налити достатньо води, щоб сочевиця була повністю покрита. Довести воду до закипання, зменшити вогонь і варити сочевицю до готовності 25–30 хвилин.

Чорну сочевицю потрібно залити водою у розрахунку 1:2, посолити та варити на повільному вогні до готовності сочевиці – 20–25 хвилин. При необхідності доливати воду. Або ж зварити у великій кількості підсоленої води до готовності та злити зайву воду.

Коли додавати сіль та з чим поєднувати

Сочевицю краще солити під час варіння – це робить її смак насиченішим. Вона чудово поєднується з рослинною олією та маслом. Зі спецій сочевиця добре поєднується з імбиром, карі, перцем чилі, чорним, запашним перцем.

Читайте також

Названо 5 природних способів зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку

Зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку можна природним шляхом – пити достатньо води, уникати куріння, підтримувати здорову вагу. Фахівці назвали п’ять таких способів. Пити воду. Якщо вам хочеться мати більш…

Як зрозуміти, що чоловік почав зраджувати

Психологи вважають, що ознаки подружньої зради побачити легко. То як розпізнати сигнали невірності в поведінці чоловіка? Фахівці з відносин спочатку рекомендують розібратися у причині, через яку чоловік починає шукати інші…

З якої частини яловичини варити суп і холодець: що купити для смаження і тушкування

Далеко не кожна частина тушки універсальна.Для того щоб будь-яка страва, приготована з яловичини, була смачною, потрібно вміти правильно вибирати м'ясо. Будь-яка господиня має знати, яка частина тушки для чого підходить…

З цих номерів телефонують шахраї: ось що не можна їм говорити, якщо вже взяли слухавку

Дізнайтеся, як надійно розпізнати, що вам телефонує шахрай.Кожна людина хоч раз потрапляла в ситуацію, коли шахраї телефонують і вимагають погасити неіснуючий борг, або оплатити операцію родичу. З роками злочинці стають…

Як вином прибрати пляму від вина, що залишилася на одязі

Гарний вечір у приємній компанії може закінчитися трагедією для вбрання. Якщо ви пролили червоне вино на сукню або штани, з цією плямою навряд чи впорається будь-який відбілювач. Однак не варто заздалегідь прощатися з…