Здоров'я

Як зберігати здоров’я і форму після 60 років: дієтологи вказали на 7 шкідливих звичок

Як зберігати здоров'я і форму після 60 років: дієтологи вказали на 7 шкідливих звичок

Досвідчені дієтологи поділилися порадами, яких звичок у харчуванні слід уникати людям, старшим за 60 років, пише eatthis.com.

“Незалежно від того, коли вам виповнилося 60, ви, ймовірно, відчуваєте, що ваше тіло зазнає безліч змін. І тому важливо продовжувати адаптувати здорові звички за допомогою їжі та вправ”, – йдеться в публікації.

Серед шкідливих звичок у харчуванні експерти виділили:

Недостатнє вживання пребіотиків. Як зазначила сертифікована дієтологиня Кара Ландау, пребіотики необхідні для того, щоб здоров’я кишківника залишалося міцним. За її словами, з віком різноманітність кишківника природним чином зменшується, і це може мати негативний вплив на багато аспектів здоров’я. Вона порадила вживати цибулю, часник, варену картоплю, рис, сирий овес, бобові, сочевицю, а також горіхи, такі як кеш’ю і фісташки.

Надмірне вживання солодкого. Дієтологиня настійно рекомендувала намагатися уникати продуктів, у яких цукор (або його еквівалент) вказується в перших рядках їхнього складу.

Недостатнє вживання захисних для серця омега-3. Людям з віком важливо усвідомлено включати більше корисних жирних кислот омега-3 в раціон для подальшої підтримки здорового рівня холестерину, зазначила Ландау.

Недостатнє споживання білка. Отримання достатньої кількості білка є важливим у будь-якому віці, оскільки це “може допомогти зберегти м’язову масу, силу, здоров’я кісток і є одним із найкращих способів допомогти у ваших зусиллях зі зниження ваги”, зазначила сертифікована дієтологиня Кортні Д’Анджело. Вона запропонувала включати до свого раціону більше продуктів, таких як яйця, лосось, яловичина, курка або індичка.

Недостатнє споживання води. Це ще одна поширена звичка, якої слід уникати у віці 60 років. За словами дієтологині Лізи Янг, з віком відчуття спраги може слабшати.

Пізній прийом їжі. Багато людей можуть цього не усвідомлювати, але вживання їжі пізно вночі може бути шкідливим для здоров’я, навіть якщо ви вживаєте більш здорову їжу. Переїдання вночі пов’язане з набором ваги, коливаннями рівня цукру в крові та діабетом, попередила Янг.

Дієта з низьким вмістом клітковини. Одна з найгірших звичок у їжі – це нестача клітковини в щоденному раціоні, оскільки ця поживна речовина відіграє ключову роль у здоровому харчуванні. Дієтологиня Ландау порадила, обов’язково включати нерозчинну та розчинну клітковину, щоб поліпшити засвоєння поживних речовин, зменшити запалення та позитивно вплинути на настрій. Щоб отримати хорошу дозу клітковини, спробуйте включити до раціону такі продукти, як ягоди, вівсянка, яблука, квасоля або нут.

Нагадаємо, раніше тренер назвав 8 помилок, які заважають схуднути після 50 років.

Читайте також

Дієтологи назвали 5 “шкідливих” напоїв, які напрочуд корисні для цукру в крові

У списку є сік і кава."Коли ви намагаєтеся контролювати рівень цукру в крові, вибір відповідного напою може здатися складним завданням. Але що, якщо ми скажемо, що деякі напої, яких ви уникаєте, насправді сумісні з…

Чим корисний кисломолочний сир і чи варто їсти його щодня: експерти розповіли про всі нюанси

Сир може допомогти в схудненні, а також нормалізації рівня цукру в крові.Високий вміст білкаОднією з найважливіших поживних властивостей сиру є вміст білка. В одній порції міститься майже 24 грами. Дослідження показують, що…

Складено ТОП-7 продуктів із великим вмістом клітковини: що додати в тарілку

У списку є груші та шпинат.Експерти назвали продукти, які містять навіть більше клітковини, ніж насіння чіа, пише verywellhealth.com.Нагадується, що чоловіки мають з'їдати від 28 до 34 г клітковини на день (залежно від…

Названо 9 звичок, здатних підтримати людей за 70 років

Також психолог поділилася тим, що саме вам слід припинити робити в цьому віці.Деякі психологи стверджують, що можна насолоджуватися перевагами старіння, водночас почуваючись молодшим.Як пояснила нейропсихологиня Санам Хафіз,…