Дім

Шийка, окіст чи ребра: яка частина свинини найкраща для певної страви

Шийка, окіст чи ребра: яка частина свинини найкраща для певної страви

Для котлет зазвичай беруть жирну свинину, щоб котлети вийшли соковитими

При виборі свинини важливо знати, яка частина туші найкраще підходить для конкретної страви. Адже структура м’яса, його жирність і текстура впливають на кінцевий результат. УНІАН розповів, які частини свинини варто обирати для смаження, запікання, тушкування та інших способів приготування.

Яка частина свинини краща для котлет

Для котлет зазвичай беруть жирну свинину, щоб котлети вийшли соковитими. Підійдуть ошийок (шия), передній і задній окіст, грудинка.

Яку частину свинини обрати для смаження на сковороді

Для смаження підходить корейка – м’ясо на спині вздовж хребта. Також можна взяти вирізку. Вона нежирна і ніжна, тому з неї виходять чудові стейки та шашлики.

Іноді під вирізкою розуміють будь-який шматок м’яса без кістки, але це не так. М’якоть свинини – це м’ясо без кісточок і сала, воно може бути вирізане з будь-якої частини туші.

Також смачними виходять смажені вуха і п’ятачок, зазвичай із них готують закуски у східному стилі.

Підчеревину також можна обрати для смаження, а також копчення, але слід враховувати, що в ній багато сала.

Яка частина свинини краща для відбивних

Смачні відбивні виходять із корейки, ошийка та окосту (стегна та лопатки). Також беруть кострець – з нього роблять чудові стейки та шніцелі.

Яка частина свинини краща для запікання

Щоб запекти свинину, обирають найбільш м’ясисті та м’які частини, які містять небагато жиру. Тоді м’ясо виходить ніжним і соковитим. Для цього беруть ошийок, корейку та окіст (передній і задній).

Яка частина свинини краща для тушкування

Загалом можна брати практично будь-яку частину тушки. Але чим ніжніше м’ясо і більш пісне, тим менше часу його потрібно готувати. Наприклад, вирізка вийде м’якою та соковитою, але не менш смачними будуть також тушковані щічки.

Яка частина свинини краща для плову

Для плову не радять брати пісне філе. У страві обов’язково мають бути жирні шматки свинячого окосту, лопатки, ошийка та грудинки. Також готують плов і з ребрами.

Яка частина свинини для шашлику підходить найкраще

Найсмачніший і найсоковитіший шашлик виходить з ошийка, вирізки та корейки. Також на шашлик беруть кострець та задній окіст.

Також, якщо ви вирішите варити холодець, тоді варто брати свинячу рульку. А якщо говорити про копченості, то дуже смачною виходить свиняча грудинка.

Читайте також

Названо 5 природних способів зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку

Зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку можна природним шляхом – пити достатньо води, уникати куріння, підтримувати здорову вагу. Фахівці назвали п’ять таких способів. Пити воду. Якщо вам хочеться мати більш…

З якої частини яловичини варити суп і холодець: що купити для смаження і тушкування

Далеко не кожна частина тушки універсальна.Для того щоб будь-яка страва, приготована з яловичини, була смачною, потрібно вміти правильно вибирати м'ясо. Будь-яка господиня має знати, яка частина тушки для чого підходить…

З цих номерів телефонують шахраї: ось що не можна їм говорити, якщо вже взяли слухавку

Дізнайтеся, як надійно розпізнати, що вам телефонує шахрай.Кожна людина хоч раз потрапляла в ситуацію, коли шахраї телефонують і вимагають погасити неіснуючий борг, або оплатити операцію родичу. З роками злочинці стають…

Як вином прибрати пляму від вина, що залишилася на одязі

Гарний вечір у приємній компанії може закінчитися трагедією для вбрання. Якщо ви пролили червоне вино на сукню або штани, з цією плямою навряд чи впорається будь-який відбілювач. Однак не варто заздалегідь прощатися з…

Як зрозуміти, що чоловік почав зраджувати

Психологи вважають, що ознаки подружньої зради побачити легко. То як розпізнати сигнали невірності в поведінці чоловіка? Фахівці з відносин спочатку рекомендують розібратися у причині, через яку чоловік починає шукати інші…