Дім

Навіщо смажити рис перед варінням: маленька хитрість, яка зробить страву смачнішою

Навіщо смажити рис перед варінням: маленька хитрість, яка зробить страву смачнішою

Обсмаження рису перед варіннням потрібно для того, щоб він був розсипчастим

Рис – один із найпопулярніших гарнірів, але мало хто знає, що його можна зробити ще смачнішим завдяки простому прийому. УНІАН розповідає, чому перед варінням рис варто обсмажити та як це впливає на смак страви.

Чому смажать рис перед варінням

Обсмаження рису перед варіннням потрібно для того, щоб він був розсипчастим. У процесі обсмажування крупинки стають ароматними і добре відокремлюються одна від одної. Після варіння такий рис не буде злипатися, що дуже важливо в приготуванні плову.

Не обсмажуйте крупу для страв, де потрібен щільний та липкий рис. Також не треба смажити круглозерні сорти – вони не стануть розсипчастими.

Як обсмажити рис перед варінням

Перед обсмажуванням обов’язково добре промийте кілька разів рис. Потім відкиньте на друшляк і злийте всю воду. Розігрійте сковорідку з кількома ложками олії та викладіть крупу одним шаром. Обсмажуйте кілька хвилин, регулярно помішуючи. Зерна мають стати сухими та прозорими.

Після цього залийте рис окропом або перекладіть у каструлю з киплячою водою. Варіть до готовності (15-20 хвилин) і подавайте до столу. Щоб каша була смачною, посоліть її на самому початку варіння.

Читайте також

Названо 5 природних способів зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку

Зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку можна природним шляхом – пити достатньо води, уникати куріння, підтримувати здорову вагу. Фахівці назвали п’ять таких способів. Пити воду. Якщо вам хочеться мати більш…

Як зрозуміти, що чоловік почав зраджувати

Психологи вважають, що ознаки подружньої зради побачити легко. То як розпізнати сигнали невірності в поведінці чоловіка? Фахівці з відносин спочатку рекомендують розібратися у причині, через яку чоловік починає шукати інші…

Врятувала кросівки тим, що взагалі не призначене для взуття: знову стали білосніжними

Якщо вам здається, що кросівки залишилося тільки викинути, спробуйте цей метод.Біле взуття, власне, як і одяг, брудниться дуже швидко. Але це не має стати приводом відмовляти собі в задоволенні, адже якщо хочеться носити білі…

З якої частини яловичини варити суп і холодець: що купити для смаження і тушкування

Далеко не кожна частина тушки універсальна.Для того щоб будь-яка страва, приготована з яловичини, була смачною, потрібно вміти правильно вибирати м'ясо. Будь-яка господиня має знати, яка частина тушки для чого підходить…

Як вином прибрати пляму від вина, що залишилася на одязі

Гарний вечір у приємній компанії може закінчитися трагедією для вбрання. Якщо ви пролили червоне вино на сукню або штани, з цією плямою навряд чи впорається будь-який відбілювач. Однак не варто заздалегідь прощатися з…