Здоров'я

Названо 6 продуктів, які допоможуть прожити довше

Названо 6 продуктів, які допоможуть прожити довше

Здорове довголіття полягає в підживленні організму правильними поживними речовинами для активації відновлення клітин і здоров’я кишківника.

Про це написав директор дослідницької програми здорового довголіття в Університеті Сіднея Луїджі Фонтана, у новій книзі, передає New York Post

“Рекомендую людям почати експериментувати, переходячи на два рослинні дні на тиждень, випробовуючи нові рецепти, відкриваючи нові смаки і в підсумку збільшуючи цю кількість до п’яти днів на тиждень”, – сказав Фонтана.

Дослідження Фонтани засвідчили, що довголіття зумовлене двома ключовими чинниками: шляхами сприйняття поживних речовин і мікробіомом кишківника.

“Правильна їжа, заснована на рослинній дієті, активує механізми, які сповільнюють старіння, зменшують запалення і покращують обмін речовин. Без достатньої кількості багатої на клітковину рослинної їжі корисні кишкові бактерії гинуть, послаблюючи імунітет і збільшуючи ризик захворювань”, – пояснив учений.

Але просто перехід на рослинну їжу не гарантує кращого здоров’я. “Досягнення збалансованої, поживної дієти передбачає набагато більше, ніж виключення продуктів тваринного походження”, – сказав Фонтана.

Щоб створити здорову, здебільшого рослинну і багату на клітковину дієту, яка підтримує довголіття, Фонтана пропонує зосередитися на шести ключових групах продуктів.

Спочатку йдуть мінімально оброблені цільні зерна, такі як коричневий рис, пшениця і ячмінь. Вони багаті клітковиною і забезпечують користь для здоров’я, наприклад, знижують ризик діабету 2 типу і серцевих захворювань.

Далі йдуть бобові, такі як квасоля, нут і сочевиця. Вони низькожирні й не містять холестерину, забезпечують клітковиною, білком і антиоксидантами, підтримуючи здоров’я серця, травної системи та кісток.

Потім слід включити в раціон горіхи, такі як мигдаль, кеш’ю та фісташки. Вони не тільки багаті на корисні жири, а й містять кілька важливих поживних речовин, включно з вітаміном Е, магнієм і селеном, усі з яких сприяють загальному здоров’ю і життєвій силі.

Додавання в раціон насіння, такого як кунжут, соняшник і чіа. Вони можуть збільшити споживання білка, клітковини, мінералів і корисних для серця жирів. Багато з них також містять марганець, який бореться з вільними радикалами і захищає ваші клітини від окисного пошкодження.

Коли справа доходить до корисних жирів, ненасичені варіанти, такі як оливкова олія першого віджиму й авокадо, є ключовими. Вони можуть поліпшити рівень холестерину в крові, зняти запалення і стабілізувати серцевий ритм.

Не забудьте доповнити свій раціон фруктами й овочами, особливо з низьким глікемічним індексом, такими як яблука, апельсини, броколі та помідори. Ці продукти повільно перетравлюються, допомагаючи контролювати вагу, контролювати рівень цукру в крові та знижувати ризик хронічних захворювань.

Читайте також

Дієтологи назвали 5 “шкідливих” напоїв, які напрочуд корисні для цукру в крові

У списку є сік і кава."Коли ви намагаєтеся контролювати рівень цукру в крові, вибір відповідного напою може здатися складним завданням. Але що, якщо ми скажемо, що деякі напої, яких ви уникаєте, насправді сумісні з…

Складено ТОП-7 продуктів із великим вмістом клітковини: що додати в тарілку

У списку є груші та шпинат.Експерти назвали продукти, які містять навіть більше клітковини, ніж насіння чіа, пише verywellhealth.com.Нагадується, що чоловіки мають з'їдати від 28 до 34 г клітковини на день (залежно від…

Названо 9 звичок, здатних підтримати людей за 70 років

Також психолог поділилася тим, що саме вам слід припинити робити в цьому віці.Деякі психологи стверджують, що можна насолоджуватися перевагами старіння, водночас почуваючись молодшим.Як пояснила нейропсихологиня Санам Хафіз,…

Чим корисний кисломолочний сир і чи варто їсти його щодня: експерти розповіли про всі нюанси

Сир може допомогти в схудненні, а також нормалізації рівня цукру в крові.Високий вміст білкаОднією з найважливіших поживних властивостей сиру є вміст білка. В одній порції міститься майже 24 грами. Дослідження показують, що…