Здоров'я

3 інгредієнти і стільки користі: цей “горіховий” сніданок поліпшить роботу мозку на весь день

3 інгредієнти і стільки користі: цей "горіховий" сніданок поліпшить роботу мозку на весь день

Нове дослідження показує, що всього жменю волоських горіхів за сніданком може серйозно поліпшити роботу мозку, посилюючи пам’ять і когнітивні здібності протягом дня.

“Це дослідження підтверджує, що волоські горіхи – справжня їжа для мозку”, – заявила професорка нейробіології Клер Вільямс з Університету Редінга, яка очолила дослідження, пише New York Post.

В експерименті взяли участь 32 здорових молодих людини віком від 18 до 30 років, які їли два різні сніданки в різні дні:

  • один був багатий на волоські горіхи,
  • другий мав таку саму калорійність, але без горіхів.

Група, яка вживала горіхи, починала ранок з однієї й тієї самої страви: 50 грамів волоських горіхів, змішаних із мюслі та йогуртом.

Протягом наступних шести годин учасники проходили когнітивні тести, в той час як вчені відстежували їхню мозкову активність. Як виявилося, вживання волоських горіхів прискорило реакцію і поліпшило пам’ять порівняно з безгоріховим сніданком.

“Жменя волоських горіхів за сніданком може дати молодим людям розумову перевагу, коли їм потрібно показати максимальну продуктивність”, – зазначила Вільямс. Зміни в мозковій активності у випробовуваних також вказували на те, що горіхи допомагають мозку працювати ефективніше під час складних завдань.

Аналізи крові показали позитивні зміни в рівнях глюкози та жирних кислот, що важливо для підтримки роботи мозку. Ключову роль у всіх цих корисних властивостях відіграє унікальний склад горіхів – омега-3 (альфа-ліноленова кислота), білок і поліфеноли.

Інші новини зі сфери здоров’я

Раніше УНІАН повідомляв про 15 найгірших продуктів для сніданку, які підвищують рівень цукру в крові. Існує безліч чинників, які можуть спричинити стрибок цукру, наприклад, дієта, стрес, сон, інтенсивні фізичні навантаження і приймання ліків. Тимчасовий стрибок цукру – це нормально. Однак тривале підвищення цукру в крові може призвести до пошкодження нирок, нервових закінчень, зору та серця.

Крім того, писали, яку кашу можна їсти щодня. Дієтологи назвали 7 найкорисніших круп. Крупи, про які йдеться нижче, універсальні: їх можна готувати з м’ясом, як основну страву, додавати до перших страв, подавати з овочами в салатах або навіть як сніданок чи десерт.

Читайте також

Дієтологи назвали 5 “шкідливих” напоїв, які напрочуд корисні для цукру в крові

У списку є сік і кава."Коли ви намагаєтеся контролювати рівень цукру в крові, вибір відповідного напою може здатися складним завданням. Але що, якщо ми скажемо, що деякі напої, яких ви уникаєте, насправді сумісні з…

Названо 9 звичок, здатних підтримати людей за 70 років

Також психолог поділилася тим, що саме вам слід припинити робити в цьому віці.Деякі психологи стверджують, що можна насолоджуватися перевагами старіння, водночас почуваючись молодшим.Як пояснила нейропсихологиня Санам Хафіз,…

Чим корисний кисломолочний сир і чи варто їсти його щодня: експерти розповіли про всі нюанси

Сир може допомогти в схудненні, а також нормалізації рівня цукру в крові.Високий вміст білкаОднією з найважливіших поживних властивостей сиру є вміст білка. В одній порції міститься майже 24 грами. Дослідження показують, що…

Складено ТОП-7 продуктів із великим вмістом клітковини: що додати в тарілку

У списку є груші та шпинат.Експерти назвали продукти, які містять навіть більше клітковини, ніж насіння чіа, пише verywellhealth.com.Нагадується, що чоловіки мають з'їдати від 28 до 34 г клітковини на день (залежно від…