Здоров'я

Без бананів краще не виходити з магазину: дієтолог пояснив причину

Без бананів краще не виходити з магазину: дієтолог пояснив причину

Про банани дуже багато говорять. Вони нібито “занадто багаті вуглеводами” і зовсім “наповнені цукром”, через що не підходять для тих людей, які намагаються схуднути.

Так, банани не володіють такою антиоксидантною силою, як чорниця, і не такі популярні, як яблука, але з погляду користі для здоров’я вони зовсім не такі вже й погані, пише зареєстрована дієтологиня Ліза Валенте в матеріалі для Eating Well.

Незважаючи на свою спірну репутацію в плані харчування, банани, як і раніше, є найбільш продаваним фруктом у США. Є кілька причин, через які вам обов’язково потрібно купувати банани під час походу в супермаркет.

Банани є багатим джерелом калію. У США, зокрема, понад 100 мільйонів людей страждають від підвищеного тиску, а калій допомагає підтримувати його в нормі. В одному середньому банані 422 мг калію – це близько 9% від добової норми.

Крім того, один середній банан містить близько 3 грамів клітковини. Можливо, це не здається великою кількістю, але кожен грам важливий, особливо з огляду на те, що більшість людей не споживають достатню кількість клітковини. Жінкам слід прагнути до 25 г на день, а чоловікам – до 38 г.

Клітковина допомагає довше зберігати відчуття ситості, покращує здоров’я кишківника і корисна для серця.

У матеріалі також повідомляється про резистентний крохмаль, про який багато хто навіть міг і не чути. Але це дійсно унікальна речовина, а незрілі банани є її чудовим джерелом. Це важкозасвоюваний вуглевод, який допомагає поліпшити здоров’я кишківника і може сприяти спалюванню жиру.

У невеликому стиглому банані міститься 4 грами резистентного крохмалю, а в зелених бананах його на 80% більше. Експерти рекомендують отримувати 10 г цієї речовини на день.

І, одним із явних для деяких людей плюсом є те, що банани підходять для вживання при діабеті. Дослідження, опубліковане у Frontiers in Endocrinology, показало, що вживання більшої кількості фруктів може допомогти людям з діабетом знизити рівень цукру в крові натщесерце. Інше дослідження в European Journal of Nutrition виявило, що у людей, які регулярно їдять фрукти, нижчий ризик розвитку діабету 2 типу.

Інші новини зі сфери здоров’я

Раніше УНІАН повідомляв, чому м’яса багато їсти не можна. Щоденне вживання м’яса може мати як переваги, так і ризики, залежно від його типу та кількості.

Крім того, ми розповідали, що станеться з тілом, якщо взимку ви їстимете апельсини щодня. Зокрема, ви маєте знати, що апельсини багаті на вітамін С, фолат та антиоксиданти, які полегшують для організму боротьбу з мікробами.

Читайте також

Пластичний хірург назвав спосіб №1 виглядати молодшим: у Гарварді погоджуються

Люди, які прагнуть зберегти молодість, часто ігнорують один потужний і абсолютно безкоштовний спосіб виглядати та почуватися молодше.Деякі заможні технологічні магнати витрачають мільйони на радикальні й подекуди сумнівні…

Чому обмеження націнок не зробить ліки дешевшими: аналіз структури цін на фармринку

В умовах великої війни ліки залишаються чи не єдиним товаром із найнижчою інфляцією — 12,4% за рік, тоді як загальний рівень цін в Україні зріс на 44,2%. Особливо відчутним стало подорожчання базових товарів та послуг.…

Названо 14 суперкорисних продуктів, які можна довго зберігати у кладовій

У головних ролях кіноа, мигдальна олія та багато іншого.Термін "суперпродукти" відноситься до особливо багатих поживними речовинами продуктів, які забезпечують безліч важливих переваг для здоров'я.Прикладами є…

Учені встановили максимальний вік, до якого може дожити людина

Організм зрештою досягає точки, коли він просто не може більше відновлювати себе, незалежно від того, наскільки здоровим він був.Упродовж століть люди мріяли розширити межі старіння, проте нове дослідження показує, що ми…

Цих компонентів не повинно бути у складі фарби для волосся: який найнебезпечніший колір

За словами трихолога, далеко не завжди безаміачні барвники кращі за аміачні.Існує думка, що фарба для волосся без аміаку краща, ніж та, у складі якої є цей компонент. Насправді, це не завжди так - виявилося, що на якість…