Наше життя сильно змінилося протягом понад 70 років, проте деякі поради варто запам’ятати.
Майже половина американців вважає, що життя в період 1950-х років було кращим. При цьому, в плані здоров’я багато що покращилося: люди живуть довше завдяки профілактиці, сучасним лікам, медичним технологіям і більш усвідомленому підходу до харчування і способу життя, пише New York Post.
Але, незважаючи на це, ожиріння і діабет у США досягли рекордних рівнів. Через це пропонуємо винести корисні уроки з 1950-х років.
Готуйте вдома частіше
У ті роки сім’ї ї їли разом, тоді як фастфуд був рідкістю. Нині ж ми віддаємо перевагу більше їсти в закладах, замовляти доставки і менше їсти домашню їжу. Однак варто пам’ятати, що в ресторанах часто використовують дешеві олії та добавки, що погіршують якість їжі.
Їжте менше ультраоброблених продуктів
Зараз велику роль у нашому харчуванні відіграють продукти на кшталт газованої води, снеків і напівфабрикатів. Їхнє масове виробництво почалося в 70-х із появою дешевого кукурудзяного сиропу. Вживання таких продуктів збільшує ризик серцево-судинних захворювань, діабету і раку.
Контролюйте порції
Розміри порцій зросли в рази: гамбургери стали втричі більшими, порції картоплі фрі – удвічі, а кока-кола тепер продається не в 180-200 мілілітрових пляшках, а в півлітрових і більше.
Менше витрачайте часу, дивлячись на екран
Діти 50-х були активнішими, грали на вулиці та каталися на велосипедах. Сьогодні рухливі ігри відійшли на другий план, адже в руках з’явився телефон чи планшет. Однак блакитне світло, випромінюване гаджетами, порушує сон, підвищуючи рівень кортизолу і сприяючи набору ваги.
Більше рухайтеся
У 1960 році майже половина робочих місць вимагала фізичної активності, зараз – менше 20%. Дистанційні наради замінили навіть невелику офісну активність на кшталт переміщень між кабінетами або будівлями. Хоча багато що змінилося, ці уроки з минулого можуть допомогти зробити життя здоровішим і якіснішим.
Інші новини зі сфери здоров’я
Раніше УНІАН повідомляв, що лікарі порадили людям за 65 не їсти ці 6 продуктів. З віком організм змінюється, обмін речовин і підтримка м’язової маси, регуляція цукру в крові та контроль запалення стають важливішими, ніж просте скорочення калорій. Вдумливий вибір дієти може допомогти зберегти силу, енергію і загальний стан здоров’я.
Крім того, ми розповідали про “горіховий” сніданок, який здатний поліпшити роботу мозку на весь день. Одне дослідження підтверджує, що волоські горіхи – справжня їжа для мозку.