Дім

Ідеальний смак та аромат: як швидко і смачно засолити червону рибу

Ідеальний смак та аромат: як швидко і смачно засолити червону рибу

Найкраще вживати в їжу дику червону рибу, через те, що вона містить більше корисних вітамінів і мінералів, ніж фермерська

Червона риба – це не лише смачно, а й корисно. Вона чудово підходить для швидкого сніданку у вигляді бутербродів, паштетів або ж як основа для різноманітних страв. Шеф-кухар Євген Клопотенко розповідає, як правильно та швидко засолити червону рибу.

Яку рибу можна засолити таким способом

Окрім власне червоної риби, до якої можна віднести будь-який лосось, сьомгу, форель, горбушу, таким самим методом можна засолити філе будь-якої риби. Так ви можете засолити філе морського судака чи окуня, сибас або дорадо. Залежно від розміру філе на приготування може піти трохи менше часу ніж просолювання великого шматка лосося. Невеличке філе сибаса чи дорадо може засолитись вже протягом декількох годин. Окрім як робити бутерброди з такою рибою ви можете просто нарізати її на сашимі або приготувати рибний тартар.

Скільки можна зберігати засолену рибу

Після того, як риба буде засолена її потрібно зберігати виключно в холодильнику. Для цього якнайкраще підійде герметичний пластиковий або скляний контейнер. За його відсутності ви можете просто щільно замотати рибу у харчову плівку. Зберігати засолену рибу в холодильнику варто не більше трьох днів.

Рецепт засолу червоної риби

Інгредієнти:

  • червона риба – 1 кг;
  • сіль – 2 ст.л.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • чорний перець – 1 ч.л.;
  • кріп – 10 гілочок.

Процес приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти, щоб засолити червону рибу.
  2. Сіль і цукор потрібно попередньо змішати в одній місткості. Потім зробіть мелений перець. Можна взяти кілька горошин чорного перцю, загорнути в рушник і побити молотком, потім зібрати. Додайте перець до солі та цукру, перемішайте.
  3. Філе риби необхідно помити, обсушити паперовим рушником, а потім посипати з обох сторін сумішшю солі, цукру й перцю.
  4. Візьміть гілочки кропу, помийте під проточною водою, висушіть паперовим рушником, і поріжте дрібно. Посипте зверху рибу.
  5. Покладіть рибу в герметичну місткість і поставте в холодильник на 4 години.

Читайте також

Названо 5 природних способів зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку

Зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку можна природним шляхом – пити достатньо води, уникати куріння, підтримувати здорову вагу. Фахівці назвали п’ять таких способів. Пити воду. Якщо вам хочеться мати більш…

З якої частини яловичини варити суп і холодець: що купити для смаження і тушкування

Далеко не кожна частина тушки універсальна.Для того щоб будь-яка страва, приготована з яловичини, була смачною, потрібно вміти правильно вибирати м'ясо. Будь-яка господиня має знати, яка частина тушки для чого підходить…

З цих номерів телефонують шахраї: ось що не можна їм говорити, якщо вже взяли слухавку

Дізнайтеся, як надійно розпізнати, що вам телефонує шахрай.Кожна людина хоч раз потрапляла в ситуацію, коли шахраї телефонують і вимагають погасити неіснуючий борг, або оплатити операцію родичу. З роками злочинці стають…

Як вином прибрати пляму від вина, що залишилася на одязі

Гарний вечір у приємній компанії може закінчитися трагедією для вбрання. Якщо ви пролили червоне вино на сукню або штани, з цією плямою навряд чи впорається будь-який відбілювач. Однак не варто заздалегідь прощатися з…

Як зрозуміти, що чоловік почав зраджувати

Психологи вважають, що ознаки подружньої зради побачити легко. То як розпізнати сигнали невірності в поведінці чоловіка? Фахівці з відносин спочатку рекомендують розібратися у причині, через яку чоловік починає шукати інші…