Дім

Як зробити борщ червонішим: перевірені методи та лайфхаки

Як зробити борщ червонішим: перевірені методи та лайфхаки

Досвідчені кулінари кажуть, що багато в чому колір борщу залежить від буряка і часу його додавання у страву

Борщ – одна з найулюбленіших українських страв, яку цінують за її насичений аромат і апетитний червоний колір. Однак іноді він може вийти блідим, що розчаровує навіть досвідчених господинь. УНІАН розповість, чому борщ може втрачати колір і як цього уникнути.

Від чого залежить колір борщу

Досвідчені кулінари кажуть, що багато в чому колір борщу залежить від буряка і часу його додавання у страву. Найкраще купувати в магазині салатний буряк (темно-бордового відтінку), а додавати в середині процесу. При цьому після того, як виклали буряк в каструлю, варити борщ потрібно не менше 10-15 хвилин, тоді він встигне дати потрібний колір.

Є й інші хитрощі, які допоможуть зберегти колір буряка:

  1. Разом з буряком варто додати томатну пасту в сковорідку та пасерувати з цибулею і морквою, а потім викладати в борщ.
  2. Скропити буряк перед обсмаженням винним або яблучним оцтом.
  3. На початку пасерування посипати овочі 1 ч.л лимонної кислоти.

Ще один перевірений метод – карамелізація буряка: під час смаження додайте 1 столову ложку цукру. Це допоможе розкрити тонкий аромат і колір буряка, але закладати його в борщ доведеться в кінці, інакше він пофарбує інші овочі.

Як зберегти колір борщу без обсмаження

Якщо ви не хочете обсмажувати овочі, можна скористатися іншими способами:

  1. Дістати з бульйону м’ясо та опустити туди цілий буряк з іншими овочами – продовжувати так варити суп 10-15 хвилин, потім дістати буряк і в кінці натерти його в борщ.
  2. Відварити овоч в шкірці, а потім натерти, покласти в уже приготований борщ і після цього варити ще декілька хвилин.
  3. Сирий буряк натерти на тертці, залити водою в металевій мисці та викласти в борщ за 5 хвилин до готовності, а потім кілька хвилин проварити.

Читайте також

Названо 5 природних способів зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку

Зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку можна природним шляхом – пити достатньо води, уникати куріння, підтримувати здорову вагу. Фахівці назвали п’ять таких способів. Пити воду. Якщо вам хочеться мати більш…

Як зрозуміти, що чоловік почав зраджувати

Психологи вважають, що ознаки подружньої зради побачити легко. То як розпізнати сигнали невірності в поведінці чоловіка? Фахівці з відносин спочатку рекомендують розібратися у причині, через яку чоловік починає шукати інші…

Де і як зберігати м’ясо в холодильнику: ви точно кладете не туди

Розбираємося, скільки можна зберігати м'ясо в холодильнику та рибу і на яку полицю їх класти, щоб довше залишалися свіжими.Якщо вам хоч раз колись доводилося викидати зіпсоване м'ясо або рибу з холодильника, то ви…

З якої частини яловичини варити суп і холодець: що купити для смаження і тушкування

Далеко не кожна частина тушки універсальна.Для того щоб будь-яка страва, приготована з яловичини, була смачною, потрібно вміти правильно вибирати м'ясо. Будь-яка господиня має знати, яка частина тушки для чого підходить…

Як вином прибрати пляму від вина, що залишилася на одязі

Гарний вечір у приємній компанії може закінчитися трагедією для вбрання. Якщо ви пролили червоне вино на сукню або штани, з цією плямою навряд чи впорається будь-який відбілювач. Однак не варто заздалегідь прощатися з…