Здоров'я

Чи можна їсти сиру картоплю: відповідь дієтологів

Чи можна їсти сиру картоплю: відповідь дієтологів

У продуктовому відділі є безліч продуктів, які мають прекрасний смак і корисні для здоров’я, якщо вживати їх у сирому вигляді: від яблук і чорниці до моркви і болгарського перцю. Дехто стверджує, що картопля теж належить до цієї категорії.

“Картопля – один із найбільш універсальних продуктів на Землі”, – розповів USA Today дипломований дієтолог Міка Сіва. “Хоча деякі люди розповідають про користь вживання сирої картоплі, я не рекомендую цього робити”.

У сирій картоплі справді більше вітаміну С, ніж у вареній, каже Шеллі Боллс, дипломована дієтологиня і фахівчиня з харчування з Consumer Health Digest.

“Під час варіння картоплі вміст вітаміну С зменшується на 62%”, – додає вона. “Під час запікання картоплі вміст вітаміну С знижується на 35% через термічну деградацію”.

Сира картопля середнього розміру містить приблизно 16 грамів вітаміну С, згідно з базою даних продуктів харчування Міністерства сільського господарства США.

Для довідки, рекомендована добова норма вітаміну С становить 90 міліграмів для чоловіків, 75 мг для жінок і 120 для вагітних. Однак є безліч продуктів із набагато вищим вмістом вітаміну С: 100-грамова порція капусти містить близько 93 мг, середній ківі – близько 56 мг, а броколі – близько 51 мг.

Раніше УНІАН писав, як зробити так, щоб авокадо не темніло.

Читайте також

Печінкова кислота може стати “еліксиром” для продовження життя, – вчені

Літохолева кислота посилює регенерацію м'язів, а також підвищує силу і бігову здатність.Китайські вчені виявили, що тип жовчі, що виробляється печінкою, має схожі ефекти із загальноприйнятим методом обмеження калорій, що…

У п’яти областях можуть ввести “локальний карантин”: МОЗ назвало причину

Ідеться про дистанційне навчання, обмеження кількості відвідувачів в установах та інші протиепідемічні заходи.У п'яти областях через зростання захворюваності на ГРВІ зафіксовано перевищення епідпорогу. Як повідомила…

Що лікує кіноа: дієтологи розкрили 5 цілющих властивостей цього зерна

Кіноа є повноцінним білком і містить усі незамінні для організму амінокислоти.Кіноа - популярна зернова культура, яка до того ж містить багато поживних речовин. Зареєстровані дієтологи назвали 5 змін, які відбудуться в…

Ромашковий чай на ніч: дієтологи пояснили, що буде, якщо вживати напій щодня

Експерти наголосили, що позитивний вплив чаю з ромашки на організм доведений науково.Якщо стрес став нормою вашого життя, він може перерости у хронічну тривогу, а згодом вплинути й на весь організм, спричинивши головні болі,…