Дім

Секрети ідеального пирога: скільки часу потрібно його випікати

Секрети ідеального пирога: скільки часу потрібно його випікати

Конкретна температура та час випікання можуть змінюватися залежно від рецепта, який ви використовуєте

Успішне випікання пирога залежить від уваги до деталей: правильної температури, часу випікання, особливостей тіста та начинки. УНІАН розповів, коли потрібно виймати пиріг, щоб уникнути розчарувань.

Конкретна температура та час випікання можуть змінюватися залежно від рецепта, який ви використовуєте. І факторів тут безліч – маса виробу, вид тіста тощо. Проте є загальні рекомендації, яким можна слідувати.

Скільки пекти пиріг в духовці – правила для різних видів тіста

Дріжджове тісто

  1. Великі вироби (0,5-1 кг) з простого дріжджового тіста без опари випікають від 20 хвилин до години при температурі 200-240 °C.

  2. Великі вироби (0,8-1 кг) зі здобного дріжджового опарного тіста – від 40 хвилин до години при температурі 180-220 °C.

Листкове тісто

  1. Великі вироби (08,-1 кг) з листкового дріжджового тіста випікають 20-25 хвилин при температурі 230-250 °C.

  2. Великі вироби (до 1,2 кг) з листкового бездріжджового тіста випікають від пів години до години при температурі 230-230 °C.

М’ясні та рибні пироги

  1. Начинка із сирої риби: пиріг випікають 30-40 хвилин при температурі 190-200°C. Рибу потрібно готувати до стану, коли вона буде легко протикатися виделкою.

  2. Начинка із сирого м’яса: випікання займає від 45 хвилин до 1 години при температурі 175-190 °C. Для начинки з м’ясного фаршу час випікання може бути трохи коротшим, приблизно від 30 до 45 хвилин. Про готовність м’яса буде сигналізувати, зокрема, колір. Воно повинно бути непрозорим, білого або коричневого/сіруватого кольору (у випадку з червоним м’ясом).

Відповідь на питання про те, скільки пекти пиріг з капустою, схожа – зазвичай приготування цієї овочевої страви при 190°C займає близько 40 хвилин.

У випадку, якщо ви запікаєте пиріг з м’ясом чи рибою, що вже пройшло термічну обробку, потрібно тільки дочекатися, коли пропечеться тісто – тут можна орієнтуватись на зовнішній вигляд пирога.

Як спекти пиріг в електричній духовці

Зазвичай у рецептах вказуються рекомендації щодо температури і того, скільки пекти пиріг – в електричній духовці приготування не буде в цьому сенсі відрізнятися від готування в газовій. Для того, щоб спекти пиріг в електричній духовці, її, як і газову, потрібно спершу прогріти до певної температури, а потім – вибрати режим випічки. З тим, на якому режимі пекти пироги в електричній духовці, саме можуть виникнути труднощі.

Вибір того, при якому режимі пекти пиріг в духовці такого типу, невеликий. Більшість електричних духовок пропонують стандартні режими, такі як «Випічка» або «Випічка у звичайному режимі». Якщо у вашій духовці є режим конвекції, скористайтеся ним – пиріг буде пропікатися рівномірніше.

Читайте також

Як зробити скріншот на ноутбуці

Скріншот — це знімок екрана, який дозволяє швидко зберегти важливу інформацію або поділитися нею з іншими. Якщо ви шукаєте відповідь на питання, як зробити скріншот на ноутбуці, у цій статті ми розглянемо всі можливі

Як варити цільнозернову вівсянку: час приготування та особливості

азвичай більшість виробників друкують на пакуванні крупи невелику інструкцію зі способом та часом приготування Вівсяну цільнозернову крупу вважають одним з найкорисніших варіантів цієї крупи, оскільки вона є найменш…

Розсада в пластикових пляшках: особливості вирощування

Сезон вирощування розсади починається з підготовки матеріалів та вибору способу реалізації робіт. Переважно закупляють пластикові стаканчики чи спеціальні форми для розсади, контейнери. Можна обійтись і без цих…

Зустріч Ісуса Христа з Симеоном: історія та традиції Стрітення

На Стрітення Господнє існує кілька важливих традицій Стрітення Господнє – це одне з найдавніших та найважливіших християнських свят, яке святкують на початку лютого. Це свято символізує зустріч Ісуса Христа, немовляти, з…

Щоб не злиплися і не розвалились: як правильно варити пельмені

Час приготування залежить від розміру пельменів Пельмені – чудовий варіант, якщо у вас немає часу на приготування їжі, а вони вже лежать в морозилці. Проте, у процесі приготування можуть виникнути питання щодо варіння…