Риба може допомогти збалансувати харчування.
Додавання риби в раціон може стати чудовим способом забезпечити себе високоякісним білком, який необхідний для нарощування м’язів і низки важливих функцій організму. Він також допомагає насититися, що може бути корисно, якщо ви прагнете споживати менше калорій.
Експерт у галузі харчування та метаболізму Джонатан Пуртелл у своєму огляді для Very well health зазначив, що багато видів риби багаті на омега-3 жирні кислоти і містять інші поживні речовини, які можуть допомогти знизити ризик інсульту або інфаркту. Американська асоціація серця закликає споживати рибу не рідше ніж двічі на тиждень.
Тунець
Тунець багатий на білок – 19 грамів у 3,5-унцієвій порції консервованого тунця. Він також містить вітаміни та мінерали, такі як калій, кальцій, вітамін B, фосфор і селен. Вживання тунця також може запобігти анемії завдяки залізу, вітаміну B12 і фолату.
Тунець підтримує здоров’я серця завдяки високому вмісту омега-3 жирних кислот. Ці незамінні поживні речовини також можуть захистити суглоби, що старіють, перешкоджаючи руйнуванню хряща, жорсткості та запаленню.
Лосось
Лосось, вирощений на фермі, містить 20,4 грама білка в кожній порції вагою 3,5 унції. Водночас дикий лосось містить 22,3 грама білка в 3,5 унціях.
Будучи жирною рибою, лосось вважається чудовим джерелом омега-3 жирних кислот, корисного для здоров’я типу жирів. Лосось також є хорошим джерелом вітаміну D, який важливий для здоров’я кісток.
Групер
Порція вагою 3,5 унції містить 19,4 грама білка. Він також багатий на жири, вітаміни та мінерали.
Біла риба
Біла риба – це загальна категорія для риби з білим лускатим м’ясом, такої як пікша, тріска і минтай. Біла риба вважається чудовим джерелом білка і має дуже низький вміст жиру: 16,1 грама на 3,5 унції тріски, 16,3 – пікші та 12,3 – минтая.
Деякі види білої риби, такі як минтай, палтус і морський окунь, також містять омега-3 жирні кислоти, але не так багато, як так звана жирна риба. Біла риба також входить до списку найкращих продуктів для дітей, вагітних і годувальниць, складеного Управлінням з контролю за продуктами і ліками.
Снеппер
Снеппер містить 20,5 грама в порції вагою 3,5 унції. У ньому також містяться так звані поліненасичені жирні кислоти, які допомагають знизити рівень поганого холестерину і зменшити серцево-судинні ризики. У ньому міститься помірна кількість омега-3 жирних кислот.
Скумбрія
Скумбрія також багата на білок – 18,6 грама на 3,5-унцеву порцію. Вона також багата на поліненасичені жирні кислоти, які знижують ризик серцевих захворювань та інсульту.
Скумбрія – жирна риба, що містить омега-3 жирні кислоти. Серед інших переваг вживання скумбрії – зниження ймовірності мігрені та поліпшення зору.
Палтус
Палтус містить 18,6 грама білка на кожну порцію вагою 3,5 унції. Крім великої кількості білка, палтус містить деяку кількість омега-3 жирних кислот. Він також містить вітаміни B3, B6 і B12. Мінерали, що містяться в палтусі, такі як магній, калій і фосфор, корисні для будівництва і відновлення міцних кісток.
Тилапія
Тилапія містить 20,1 грама білка на 3,5-унцієву порцію. У ній також багато фосфору, який допомагає підтримувати зуби і кістки та запобігати остеопорозу. У цій рибі також багато селену, який використовується організмом для відновлення ДНК та інших важливих процесів.
Махі-махі
Махі-махі багата на білок: 18,5 грама білка на 3,5-унцієву порцію. Ця риба також містить вітамін А, вітаміни групи В, вітамін D, селен, калій і фосфор.
Форель
Форель містить 20,8 грама білка на 3,5-унцієву порцію. Вона є чудовим джерелом омега-3 жирних кислот.
Сом
Сом також містить багато білка – від 15 до 16 грамів на 3,5-унцеву порцію, причому в диких сомах його більше, ніж у вирощених на фермах.
Морський окунь
Морський окунь містить 18,4 грама білка на 3,5-унцієву порцію. Крім великої кількості білка, в ньому помірно високий вміст омега-3 жирних кислот.
Раніше УНІАН писав, яка риба найкорисніша.