Дім

Чи потрібно мити чорнослив, курагу та родзинки, перш ніж їсти: точна відповідь

Чи потрібно мити чорнослив, курагу та родзинки, перш ніж їсти: точна відповідь

Кулінари, які готують за рецептами, часто зустрічають рекомендації замочувати сухофрукти перед використанням. Але звідки взялася така порада і чи так це необхідно? Може не станеться нічого страшного, якщо з’їсти кілька немитих родзинок? Ми розповімо, чи потрібно мити курагу та інші сухофрукти, і як правильно це робити.

Чи потрібно мити чорнослив, курагу та родзинки

Перед тим, як мити курагу та інші сушені фрукти, потрібно зрозуміти, навіщо ми це робимо.

Якщо сухофрукти куплені на вагу (особливо на ринку), то мити їх потрібно обов’язково. Річ у тім, що такі продукти можуть бути забруднені пилом, бактеріями, грибком та іншими мікроорганізмами. А також їх могли чіпати інші покупці. Замочуючи сухофрукти, ми захищаємо себе від зараження мікробами і хворобами, які передаються через немиті фрукти.

Промислові сухофрукти в упаковках теж можуть нести ризик. Для довгого зберігання і привабливого товарного вигляду їх обробляють діоксидом сірки. Для здорових людей він нешкідливий, але при наявності алергії або астми може спровокувати напад. Ця речовина водорозчинна, тому замочування необхідне.

Чи потрібно мити чорнослив, курагу та родзинки, перш ніж їсти: точна відповідь

Як правильно мити родзинки і курагу

Усі сухофрукти рекомендується ретельно промити під проточною водою в друшляку. Зазвичай цього достатньо, щоб позбутися мікробів. Далі тонкощі обробки різних фруктів відрізняються.

Метод, як мити чорнослив і курагу, однаковий. Ці фрукти рекомендується викласти в глибоку миску і залити гарячою водою. Замочуйте продукти від 30 до 60 хвилин залежно від розміру. Після цього вони стануть безпечними для вживання, а також м’якими та ніжними.

Родзинки промивайте під гарячою проточною водою, а потім замочіть на 10-20 хвилин. Зазвичай цього часу достатньо, щоб ягоди розбухли і стали м’якими. Якщо збираєтеся використовувати родзинки у випічці, то після промивання відкиньте їх на друшляк і обсушіть, а потім обваляйте сушений виноград у борошні. Після цього їх можна вмішувати в тісто.

Читайте також

Як зробити скріншот на ноутбуці

Скріншот — це знімок екрана, який дозволяє швидко зберегти важливу інформацію або поділитися нею з іншими. Якщо ви шукаєте відповідь на питання, як зробити скріншот на ноутбуці, у цій статті ми розглянемо всі можливі

Як варити цільнозернову вівсянку: час приготування та особливості

азвичай більшість виробників друкують на пакуванні крупи невелику інструкцію зі способом та часом приготування Вівсяну цільнозернову крупу вважають одним з найкорисніших варіантів цієї крупи, оскільки вона є найменш…

Розсада в пластикових пляшках: особливості вирощування

Сезон вирощування розсади починається з підготовки матеріалів та вибору способу реалізації робіт. Переважно закупляють пластикові стаканчики чи спеціальні форми для розсади, контейнери. Можна обійтись і без цих…

Зустріч Ісуса Христа з Симеоном: історія та традиції Стрітення

На Стрітення Господнє існує кілька важливих традицій Стрітення Господнє – це одне з найдавніших та найважливіших християнських свят, яке святкують на початку лютого. Це свято символізує зустріч Ісуса Христа, немовляти, з…

Навіть після дощу вікна будуть чистими: секрет у двох інгредієнтах

Як би добре ви не помили вікно, а після дощу воно знову брудне, наче роками не милося. Але досвідчені господині миють вікна раз на рік, тому що вони у них не забруднюються й завжди чисті. А секрет чистоти у двох…