Дім

Як вибрати ідеальний авокадо: на що звернути увагу в магазині

Як вибрати ідеальний авокадо: на що звернути увагу в магазині

Щоб перевірити, чи стиглий авокадо, злегка натисніть на нього

Авокадо стрімко набув популярності, проте багато людей після першого досвіду залишаються розчарованими. Причина часто криється у невмінні правильно обирати стиглий та смачний плід. Якщо ваш перший досвід виявився невдалим, не поспішайте відмовлятися від авокадо. УНІАН розповів на що варто звернути увагу в магазині, щоб обрати ідеальний авокадо.

Як обрати стиглий авокадо

Щоб перевірити, чи стиглий авокадо, злегка натисніть на нього. Якщо він трохи прогинається під пальцями, але швидко повертає форму – плід стиглий. Надто твердий авокадо ще не дозрів, а занадто м’який може бути перезрілим.

Також варто звернути увагу на зовнішній вигляд. Переконайтеся, що на ньому немає цвілі, чорних плям, а шкірка – однорідного кольору. Якщо ви при виборі думаєте, який авокадо краще – темний або зелений, – завжди віддавайте перевагу темному кольору. Це свідчить про те, що він дозрів.

Окремий лайфхак – зверніть увагу на місце ніжки. Якщо вона жовтувата або світло-коричнева – сміливо купуйте, авокадо стиглий. Якщо ж на місці ніжки видно зелений колір – він недозрілий.

Як виглядає неякісний авокадо

Ознаки, за якими варто відмовитися від покупки:

  1. На ніжці утворилася цвіль.

  2. При натисканні авокадо занадто м’який – є ризик, що він перезрів.

  3. На авокадо є надрізи або вм’ятини.

  4. На деяких ділянках є темні плями.

Яким має бути авокадо всередині

Стиглий авокадо зсередини має градієнт кольору: біля кісточки м’якоть світліша, а ближче до шкірки – темніша. Якщо всередині є чорні чи коричневі вкраплення, це ознака того, що він перезрів.

Як вибрати авокадо Гасс

Головна відмінність авокадо Гасс від звичайного – його колір. Ці плоди вкриті фіолетовою або майже чорною шкіркою. Крім того, вони набагато ніжніше і м’якше, а також мають пікантний горіховий смак.

Для того, щоб правильно вибрати авокадо Гасс, необхідно злегка натиснути на фрукт в області ніжки – там повинні з’явитися крапельки масла. Це говорить про те, що плід стиглий і готовий до вживання. Ще один лайфхак – злегка потрусити авокадо: ви повинні відчути як кісточка «ходить» всередині плода.

Читайте також

Як варити цільнозернову вівсянку: час приготування та особливості

азвичай більшість виробників друкують на пакуванні крупи невелику інструкцію зі способом та часом приготування Вівсяну цільнозернову крупу вважають одним з найкорисніших варіантів цієї крупи, оскільки вона є найменш…

Розсада в пластикових пляшках: особливості вирощування

Сезон вирощування розсади починається з підготовки матеріалів та вибору способу реалізації робіт. Переважно закупляють пластикові стаканчики чи спеціальні форми для розсади, контейнери. Можна обійтись і без цих…

Зустріч Ісуса Христа з Симеоном: історія та традиції Стрітення

На Стрітення Господнє існує кілька важливих традицій Стрітення Господнє – це одне з найдавніших та найважливіших християнських свят, яке святкують на початку лютого. Це свято символізує зустріч Ісуса Христа, немовляти, з…

Навіть після дощу вікна будуть чистими: секрет у двох інгредієнтах

Як би добре ви не помили вікно, а після дощу воно знову брудне, наче роками не милося. Але досвідчені господині миють вікна раз на рік, тому що вони у них не забруднюються й завжди чисті. А секрет чистоти у двох…

Як правильно сушити речі вдома, коли холодно

Зараз час затяжних дощів і висушити прання на сонці — проблема, з якої часто можна зустрітися. Звичайна сушка у приміщенні може наробити біди: підвищена волога сприяє утворенню конденсату, а він, у свою чергу, —…