Дім

Щоб не злиплися і не розвалились: як правильно варити пельмені

Щоб не злиплися і не розвалились: як правильно варити пельмені

Час приготування залежить від розміру пельменів

Пельмені – чудовий варіант, якщо у вас немає часу на приготування їжі, а вони вже лежать в морозилці. Проте, у процесі приготування можуть виникнути питання щодо варіння пельменів – скільки часу та як їх готувати, щоб пельмені не залишились сирими. Шеф-кухар Євген Клопотенко розповідає про декілька простих порад, які допоможуть вам зварити ідеальні пельмені.

Як варити пельмені

Для початку оберіть правильну каструлю. Найкраще брати невисоку, але широку: так ваші пельмені матимуть достатньо простору, щоб не злипатися і варитися в один шар. Але якщо каструля буде вузька, вони варитимуться одне над одним і більш вірогідно злипнуться.

Візьміть правильну каструлю, налийте в неї воду десь на дві третини та закип’ятіть. Вкиньте спершу пару дрібок солі, а тільки потім – пельмені. У холодну воду пельмені кидати не варто, інакше вони злипнуться. Щоб вони не прилипли до дна каструлі, проведіть по дну шумівкою чи принаймні ложкою, щоб відразу відокремити ті пельмені, котрі норовляться лишитися на дні.

Коли ви впевнені що пельмені готові, діставайте їх шумівкою, щоб у тарілці не було зайвої рідини. Але якщо у вас немає шумівки, можете скористатися друшляком.

Скільки часу варити пельмені

Час приготування залежить від розміру пельменів. Зазвичай це займає 8-12 хвилин. Щоб зорієнтуватися по часу, дочекайтеся, поки вони спливуть, зменште вогонь і варіть іще 3-4 хвилини. До речі, якщо не зменшити вогонь після спливання, пельмені розваряться і розпадуться.

Також враховуйте температуру пельменів на момент вкидання в воду. Якщо вони заморожені, вам знадобиться 10-12 хвилин, якщо свіжозліплені чи вже розморожені, вони приготуються за 8-10 хвилин.

Читайте також

Названо 5 природних способів зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку

Зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку можна природним шляхом – пити достатньо води, уникати куріння, підтримувати здорову вагу. Фахівці назвали п’ять таких способів. Пити воду. Якщо вам хочеться мати більш…

З якої частини яловичини варити суп і холодець: що купити для смаження і тушкування

Далеко не кожна частина тушки універсальна.Для того щоб будь-яка страва, приготована з яловичини, була смачною, потрібно вміти правильно вибирати м'ясо. Будь-яка господиня має знати, яка частина тушки для чого підходить…

З цих номерів телефонують шахраї: ось що не можна їм говорити, якщо вже взяли слухавку

Дізнайтеся, як надійно розпізнати, що вам телефонує шахрай.Кожна людина хоч раз потрапляла в ситуацію, коли шахраї телефонують і вимагають погасити неіснуючий борг, або оплатити операцію родичу. З роками злочинці стають…

Врятувала кросівки тим, що взагалі не призначене для взуття: знову стали білосніжними

Якщо вам здається, що кросівки залишилося тільки викинути, спробуйте цей метод.Біле взуття, власне, як і одяг, брудниться дуже швидко. Але це не має стати приводом відмовляти собі в задоволенні, адже якщо хочеться носити білі…

Як вином прибрати пляму від вина, що залишилася на одязі

Гарний вечір у приємній компанії може закінчитися трагедією для вбрання. Якщо ви пролили червоне вино на сукню або штани, з цією плямою навряд чи впорається будь-який відбілювач. Однак не варто заздалегідь прощатися з…