Здоров'я

Що станеться з тілом, якщо взимку ви будете їсти апельсини щодня

Що станеться з тілом, якщо взимку ви будете їсти апельсини щодня

Цей цитрусовий фрукт багатий на вітамін С, клітковину і потужні антиоксиданти, допомагаючи підтримувати імунну систему сильною, а організм здоровим.

Користь апельсинів для здоров’я

Ви рідше хворієте – апельсини багаті вітаміном С, фолатом і антиоксидантами, які полегшують для організму боротьбу з мікробами, що можуть викликати захворювання. “Вітамін С – потужний антиоксидант, який може зміцнити імунну систему і знизити окислювальний стрес”, – сказала дієтологиня Алісса Пачеко, пише Eatingwell.

Один середній апельсин містить 92% добової норми вітаміну С і 12% добової норми фолату, двох мікроелементів, які підтримують функцію декількох типів імунних клітин в організмі.

Крім мікроелементів, що підтримують імунітет, в апельсинах також багато флавоноїдів, зокрема гесперидину, який має протимікробні, антиоксидантні та імуностимулювальні властивості.

Шкіра може гоїтися швидше – можете сміливо додавати апельсин у щоденний догляд за шкірою. “Вітамін C відіграє ключову роль у синтезі колагену і загоєнні ран, особливо при загоєнні пролежнів”, – сказала Пачеко.

Колаген – це білок, який надає шкірі структуру та еластичність і залежить від вітаміну C для засвоєння організмом.

Ви можете їсти частіше – один цілий апельсин середнього розміру містить 3 грами клітковини або 10% від рекомендованої добової норми.

Вода і розчинна клітковина в цитрусових можуть допомогти легше ходити до туалету, якщо ви боретеся із закрепами. Дослідження показало, що цитрусові збільшують кількість біфідобактерій у травному тракті, покращуючи загальний стан кишківника.

Можете знизити ризик серцевих захворювань – більше половини клітковини в апельсинах – це розчинна, яка допомагає знизити рівень холестерину в крові, фактор ризику серцевих захворювань. І хоча будь-яке джерело розчинної клітковини може допомогти знизити рівень холестерину, апельсини мають додаткову перевагу у вигляді потужних флавоноїдів, які працюють над поліпшенням ліпідного обміну, зменшенням запалення і зниженням артеріального тиску.

Кому не можна їсти апельсини

Є також кілька побоювань з приводу їхнього регулярного вживання, особливо якщо у вас рефлюкс або підвищений ризик меланоми.

“Оскільки апельсини більш кислі, люди з печією можуть відчувати більше симптомів під час вживання апельсинів”, – пояснила Пачеко.

Читайте також

Дієтологи назвали 5 “шкідливих” напоїв, які напрочуд корисні для цукру в крові

У списку є сік і кава."Коли ви намагаєтеся контролювати рівень цукру в крові, вибір відповідного напою може здатися складним завданням. Але що, якщо ми скажемо, що деякі напої, яких ви уникаєте, насправді сумісні з…

Названо 9 звичок, здатних підтримати людей за 70 років

Також психолог поділилася тим, що саме вам слід припинити робити в цьому віці.Деякі психологи стверджують, що можна насолоджуватися перевагами старіння, водночас почуваючись молодшим.Як пояснила нейропсихологиня Санам Хафіз,…

Як класична музика впливає на дитину в утробі матері: з’явилося нове відкриття вчених

Науковці досліджували варіабельність серцевого ритму, яка дає уявлення про розвиток вегетативної нервової системи плода.Нове дослідження показало, що класична музика може мати заспокійливий вплив на серцебиття плода в утробі…

Як сон впливає на серце: з’явилися нові наукові дані про ризик інфаркту

Люди можуть ризикувати здоров’ям серця, навіть якщо вони сплять рекомендовані 7-9 годин щодоби.Наскільки регулярно ми спимо, може бути не менш важливим, ніж те, скільки ми спимо. І для здоров’я серця це має значення більше,…