Здоров'я

Чи можна їсти шкірку лосося: фахівці назвали всі корисні властивості червоної риби

Чи можна їсти шкірку лосося: фахівці назвали всі корисні властивості червоної риби

За даними Міністерства сільського господарства США, до складу лосося входять кальцій, фолат, вітамін B12, ніацин, магній, фосфор, калій, а також вітаміни A, C і E. Ці поживні речовини можуть поліпшити якість сну, зміцнити імунну систему, зробити кістки міцнішими і підтримувати здоров’я очей.

Лосось також є чудовим джерелом жирних кислот омега-3, які мають протизапальні властивості, покращують здоров’я серцево-судинної системи і знижують ризик інфаркту, аритмії, інсульту і високого тиску, заявив клінічний дієтолог Вілсон Санчес.

“Регулярне вживання омега-3 може також підвищити настрій, поліпшити когнітивні функції та пам’ять, а також знизити ризик деменції та хвороби Альцгеймера”, – зазначив він.

Скільки білка в лососі

Крім безлічі інших корисних речовин, лосось – це ще й чудове джерело нежирного білка. У 85 грамах лосося міститься 17,3 грама білка, що робить його порівнянним з куркою за здатністю забезпечувати добову норму споживання цього макроелемента.

Достатня кількість білка необхідна для міцного імунітету, контролю рівня цукру в крові, а також для здоров’я волосся, шкіри та нігтів.

“Білок допомагає нарощувати та підтримувати м’язову масу, а також сприяє відновленню тканин”, – зазначає дієтологиня та авторка книги “The Sports Nutrition PlaybookЕмі Гудсон.

Крім того, висока білкова цінність робить лосось вельми ситним продуктом.

Чому не можна їсти багато лосося – головні мінуси

Лосось – не тільки джерело корисних речовин, а й риба, що містить деяку кількість шкідливих металів, особливо якщо йдеться про дикого лосося.

Зокрема, варто пам’ятати, що вся риба містить ртуть, і лосось – не виняток. Згодом ртуть може накопичуватися в організмі та спричиняти проблеми з розвитком мозку, особливо у вагітних жінок і дітей.

На щастя, ризик серйозного накопичення ртуті невеликий, якщо не вживати рибу в надмірних кількостях.

Ще один нюанс – високий вміст натрію в консервованому і копченому лососі. За частого вживання такі продукти можуть призвести до підвищеного тиску і проблем із серцем.

Крім того, через вміст риб’ячого жиру лосось має властивості антикоагулянту, що може розріджувати кров. Тому людям, які приймають препарати на кшталт аспірину, слід проконсультуватися з лікарем перед включенням лосося в раціон.

Чи потрібно знімати шкіру з червоної риби – користь шкіри лосося

Користь лосося збільшується, якщо вживати його разом зі шкірою. Фахівці заявляють, що шкіра лосося не тільки їстівна, а й містить вищу концентрацію омега-3 жирних кислот.

Ще одна перевага шкіри – підвищений вміст корисних жирів. “Шкіра є зовнішнім шаром риби, який служить місцем зберігання жирів, що допомагають регулювати температуру тіла в холодній воді. Ці жири, включно з докозагексаєновою (DHA) та ейкозатетраєновою (EPA) кислотами, є критично важливими для здоров’я серця і мозку”, – пояснює Гудсон.

Якщо ж вживання шкіри робить рибу менш апетитною, експерти радять знімати шкіру, готувати її окремо і їсти як окрему страву. Хрустка смажена шкіра лосося за текстурою нагадує бекон, але при цьому не містить шкідливих компонентів.

Інші новини про продукти та про їхній вплив на наше здоров’я

Раніше УНІАН повідомляв, як правильно худнути на дефіциті калорій. Мало хто знає, що для того, щоб скинути вагу, одного спорту недостатньо. Потрібно перебувати в стані дефіциту калорій – коли кількість спалюваних калорій перевищує кількість споживаних.

Крім того, в дубайському шоколаді виявили небезпечні речовини. У ньому містяться канцерогени. Німецька споживча організація Stiftung Warentest відправила в лабораторію шість різних плиток дубайського шоколаду. Результати виявилися здебільшого невтішними.

Читайте також

У п’яти областях можуть ввести “локальний карантин”: МОЗ назвало причину

Ідеться про дистанційне навчання, обмеження кількості відвідувачів в установах та інші протиепідемічні заходи.У п'яти областях через зростання захворюваності на ГРВІ зафіксовано перевищення епідпорогу. Як повідомила…

Що лікує кіноа: дієтологи розкрили 5 цілющих властивостей цього зерна

Кіноа є повноцінним білком і містить усі незамінні для організму амінокислоти.Кіноа - популярна зернова культура, яка до того ж містить багато поживних речовин. Зареєстровані дієтологи назвали 5 змін, які відбудуться в…

Ромашковий чай на ніч: дієтологи пояснили, що буде, якщо вживати напій щодня

Експерти наголосили, що позитивний вплив чаю з ромашки на організм доведений науково.Якщо стрес став нормою вашого життя, він може перерости у хронічну тривогу, а згодом вплинути й на весь організм, спричинивши головні болі,…

Чи корисна гаряча вода з лимоном: уся правда про розрекламований “чудо-напій”

Вода з лимоном може допомогти вам схуднути, погоджуються фахівці.Багато переваг, які приписують гарячій воді з лимоном, не підтверджуються. Про це заявила професорка харчування та директорка Інституту Лайнуса Полінга в…