Здоров'я

11 овочів із високим вмістом магнію: список, який варто запам’ятати

11 овочів із високим вмістом магнію: список, який варто запам'ятати

У більшості випадків ми практично ніколи не замислюємося над тим, корисну їжу вживаємо чи ні. Це ж стосується і знання про речовини, які входять до тих чи інших продуктів. Приміром, про магній.

Це мінерал, необхідний для таких життєво важливих процесів, як регуляція рівня цукру в крові та артеріального тиску, підтримання здоров’я кісток, нервова функція, синтез ДНК і реакція на стрес, пише Health.

Шпинат

  • 157 мг магнію на чашку вареного шпинату (37% від добової норми)

Також він містить багато фолату, заліза і кальцію, а також є джерелом антиоксидантів, таких як вітаміни C і E. Шпинат багатий на каротиноїдні антиоксиданти лютеїн і зеаксантин, які підтримують здоров’я очей і захищають від вікової макулодистрофії – провідної причини втрати зору в літніх людей.

Мангольд (листовий буряк)

  • 150 мг магнію на чашку вареного мангольду (36% від добової норми)

Він містить велику кількість калію, який допомагає регулювати артеріальний тиск. Дієта, багата на магній і калій, сприяє зниженню тиску і знижує ризик серцево-судинних захворювань.

Едамаме (варені у воді або на пару в стручках незрілі соєві боби)

  • 99,2 мг магнію на чашку варених едамаме (24% від добової норми)

Вони також є чудовим джерелом рослинного білка (18,5 г на чашку). Едамаме корисні для людей, які дотримуються рослинної дієти, оскільки містять багато білка, заліза, фолату і калію.

Жолудевий гарбуз (акорн)

  • 88,2 мг магнію на чашку вареного гарбуза (21% від добової норми)

Цей вид гарбуза багатий на вітаміни A, C, групи B, калій і клітковину (9 грамів на чашку – 32% від добової норми). Клітковина допомагає підтримувати здоров’я кишківника, регулює рівень цукру в крові та сприяє насиченню.

Артишоки

  • 71,4 мг магнію на чашку варених артишоків (17% від добової норми)

Артишоки багаті на клітковину, вітаміни C і K, а також калій. Вони містять пребіотичні волокна, які живлять корисні бактерії в кишечнику і підтримують його здоров’я.

Сочевиця

  • 71,3 мг магнію на чашку вареної сочевиці (17% від добової норми)

Вона багата рослинним білком (17,9 г на чашку) і клітковиною (15,6 г на чашку – 55% від добової норми). Білок і клітковина допомагають контролювати апетит і підтримувати здорову вагу.

Зелений горошок

  • 62,4 мг магнію на чашку вареного горошку (15% від добової норми)

Горошок багатий на білок, клітковину, вітамін C, залізо і фолат. Фолат, своєю чергою, необхідний для поділу клітин і росту червоних кров’яних тілець, а також важливий для здоров’я вагітних жінок.

Пастернак

  • 45,2 мг магнію на чашку вареного пастернаку (11% від добової норми)

Він багатий на клітковину і вітамін C, який підтримує імунітет і бере участь у синтезі колагену.

Кале (різновид городньої капусти)

  • 45,5 мг магнію на чашку вареного кейла (11% від добової норми)

Це хрестоцвітний овоч, багатий на клітковину, кальцій, залізо і вітамін A. Всього одна чашка вареного кейла покриває понад 100% добової норми вітамінів C і K, необхідних для здоров’я кісток і згортання крові.

Буряк

  • 39,2 мг магнію на чашку вареного буряка (9% від добової норми)

Він містить корисні рослинні сполуки – беталаїни та нітрати, які підтримують здоров’я судин і нормалізують артеріальний тиск.

Броколі

  • 32,8 мг магнію на чашку вареної броколі (8% від добової норми)

Хоча броколі не є лідером за вмістом магнію, вона багата на вітамін C (покриває понад 100% добової норми) і фолат (40% від добової норми).

Інші новини з рубрики про здоров’я

Раніше УНІАН повідомляв, як щоденне поїдання сиру впливає на ваш холестерин. Хоч сир і є справжньою білковою бомбою, перевершуючи в цьому навіть м’ясо і рибу, його не можна назвати ідеальним з точки зору харчування. З ним навіть варто бути обережнішим.

Крім того, ми розповідали, що буде, якщо їсти багато білка. Адже деякі його види можуть бути не такими вже й корисними, як здається на перший погляд. До того ж, іноді не варто купувати білкові добавки, адже якщо білок не використовується, то він або виводиться, або перетворюється на глюкозу, або зовсім відкладається у вигляді жиру.

Читайте також

Дієтологи назвали 5 “шкідливих” напоїв, які напрочуд корисні для цукру в крові

У списку є сік і кава."Коли ви намагаєтеся контролювати рівень цукру в крові, вибір відповідного напою може здатися складним завданням. Але що, якщо ми скажемо, що деякі напої, яких ви уникаєте, насправді сумісні з…

Названо 9 звичок, здатних підтримати людей за 70 років

Також психолог поділилася тим, що саме вам слід припинити робити в цьому віці.Деякі психологи стверджують, що можна насолоджуватися перевагами старіння, водночас почуваючись молодшим.Як пояснила нейропсихологиня Санам Хафіз,…

Смужка посередині таблетки накреслена не просто так: ось навіщо вона потрібна

Небагато людей знають її справжнє призначення.Кожна людина хоча б раз у житті купувала пігулки, навіть якщо нічим серйозним не хворіла. Банальний "анальгін" або "цитрамон" від головного болю пив у житті…

Чому корисно пити чай із кориці: названо 7 цілющих властивостей цього напою

Кориця має антиоксидантні та протизапальні властивості, які можуть позитивно впливати на здоров'я.З’явилися наукові докази того, що чай із кориці має лікувальні властивості, однак потрібні подальні дослідження, щоб…

Більше Loading...No more posts.