Дім

Чому не можна їсти вчорашній рис: лікарі попередили про небезпеку

Чому не можна їсти вчорашній рис: лікарі попередили про небезпеку

Разом із приготуванням основних страв, таких як м’ясо чи риба, заведено варити ті чи інші каші, готувати картоплю, тобто, подавати гарнір. Один із популярних варіантів – варений білий або коричневий рис. Виявилося, що навіть із ним потрібно бути обережним.

Скільки можна зберігати рис у холодильнику

Експерти з безпеки та гігієни харчових продуктів з High Speed Training склали список найнебезпечніших продуктів, залишки яких часто з’являються в холодильниках людей. У серії роликів у своєму Tik Tok експерти пояснили, які продукти можна залишати “на потім”, а які краще з’їсти відразу. Також вони поділилися порадами, як саме зберігати те, що ви збираєтеся з’їсти пізніше.

До списку небезпечних продуктів потрапив звичайний варений рис. У ролику йдеться, що якщо залишити його при кімнатній температурі або не охолодити її належним чином, спори, що утворилися під час варіння рису, можуть розмножуватися і виробляти токсини.

Фахівці з High Speed Training кажуть, що якщо залишити рис при кімнатній температурі на надто довгий час, це може призвести до розвитку харчового отруєння, оскільки бактерії, такі як Bacillus cereus, можуть розмножуватися і виробляти токсини.

Небезпеку Bacillus cereus пояснили експерти з Right as Rain при Медичному університеті Вашингтона:

“На відміну від сальмонели та кишкової палички, які є харчовими бактеріями, приготування або розігрівання їжі не захистить вас від зараження Bacillus cereus, оскільки токсини стійкі до нагрівання”.

Це означає, що навіть якщо ви ретельно розігрієте гарнір вдруге, токсини залишаться в їжі.

У High Speed Training рекомендують єдиний метод боротьби зі спорами – швидке охолодження гарніру або його залишків. Це означає, що щойно ви з’їли все, що хотіли, а рис охолов до кімнатної температури, потрібно перекласти його в герметичний контейнер і прибрати в холодильник. Вжити гарнір доведеться протягом 24 годин. У разі, коли ви розумієте, що за добу не з’їсте залишки приготовленої їжі, приберіть її в морозилку, тоді термін зберігання збільшиться до двох-трьох днів. Експерти впевнені, що справа не в тому, скільки можна зберігати готовий рис у холодильнику, а в тому, де він перебував до того, як його було охолоджено.

Читайте також

Названо 5 природних способів зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку

Зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку можна природним шляхом – пити достатньо води, уникати куріння, підтримувати здорову вагу. Фахівці назвали п’ять таких способів. Пити воду. Якщо вам хочеться мати більш…

З якої частини яловичини варити суп і холодець: що купити для смаження і тушкування

Далеко не кожна частина тушки універсальна.Для того щоб будь-яка страва, приготована з яловичини, була смачною, потрібно вміти правильно вибирати м'ясо. Будь-яка господиня має знати, яка частина тушки для чого підходить…

З цих номерів телефонують шахраї: ось що не можна їм говорити, якщо вже взяли слухавку

Дізнайтеся, як надійно розпізнати, що вам телефонує шахрай.Кожна людина хоч раз потрапляла в ситуацію, коли шахраї телефонують і вимагають погасити неіснуючий борг, або оплатити операцію родичу. З роками злочинці стають…

Як вином прибрати пляму від вина, що залишилася на одязі

Гарний вечір у приємній компанії може закінчитися трагедією для вбрання. Якщо ви пролили червоне вино на сукню або штани, з цією плямою навряд чи впорається будь-який відбілювач. Однак не варто заздалегідь прощатися з…

Як зрозуміти, що чоловік почав зраджувати

Психологи вважають, що ознаки подружньої зради побачити легко. То як розпізнати сигнали невірності в поведінці чоловіка? Фахівці з відносин спочатку рекомендують розібратися у причині, через яку чоловік починає шукати інші…