Здоров'я

Дієтологиня назвала продукт №1, який підвищує тиск: що краще не їсти

Дієтологиня назвала продукт №1, який підвищує тиск: що краще не їсти

Сертифікована дієтологиня Елізабет Шоу назвала продукт №1, вживання якого слід обмежити, щоб знизити ризик високого кров’яного тиску.

“Попри поширеність високого кров’яного тиску, існують заходи, яких ви можете вжити для його запобігання. Одним із найдієвіших є дієта. Хоча існує безліч продуктів для захисту від високого кров’яного тиску, є й інші, які можуть його викликати”, – зазначила вона у своїй статті для eatingwell.com.

Що може спровокувати високий тиск – продукт №1

Вона нагадала про дослідження, які показали, що одним із головних винуватців підвищеного тиску є оброблені м’ясні делікатеси. Згідно з висновками вчених, вживання всього лише 17 грамів обробленого м’яса на день може збільшити ймовірність гіпертонії.

Пояснюється, що оброблені м’ясні продукти шкідливі, тому що в них багато натрію, мало клітковини, також вони містять консерванти, що підвищують артеріальний тиск,

За словами дієтологині, для здорового артеріального тиску необхідно зосередитися на вживанні таких продуктів:

Фрукти. Фрукти багаті калієм, ключовою поживною речовиною для здорового кров’яного тиску.

Овочі. Як і фрукти, овочі багаті на калій. І вони є одними з найкращих джерел клітковини.

Молочні продукти з низьким вмістом жиру та альтернативи молочним продуктам. Ще один продукт, багатий калієм і кальцієм, що регулюють кров’яний тиск.

Цілісні зерна. Крім харчових волокон, цільні зерна містять магній, який також підтримує здоровий кров’яний тиск.

Жирна риба. Багата на омега-3 – жири, які, як було показано, знижують кров’яний тиск.

Також Елізабет Шоу настійно рекомендує не забувати про воду. Постійне споживання рідини підтримує стабільний об’єм крові та допомагає ниркам виводити надлишок натрію, зазначила інша дієтологиня Дрю Хемлер.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, які продукти збивають тиск.

Читайте також

Що станеться з тілом, якщо їсти фундук щодня: дієтолог дав чітку відповідь

Горіхи є джерелом низки корисних вітамінів і мікроеліментів.Фундук - це вид лісового горіха, який можна їсти сирим або смаженим. Він є джерелом необхідних поживних речовин, таких як кальцій, магній і калій, і може позитивно…

У п’яти областях можуть ввести “локальний карантин”: МОЗ назвало причину

Ідеться про дистанційне навчання, обмеження кількості відвідувачів в установах та інші протиепідемічні заходи.У п'яти областях через зростання захворюваності на ГРВІ зафіксовано перевищення епідпорогу. Як повідомила…

Ромашковий чай на ніч: дієтологи пояснили, що буде, якщо вживати напій щодня

Експерти наголосили, що позитивний вплив чаю з ромашки на організм доведений науково.Якщо стрес став нормою вашого життя, він може перерости у хронічну тривогу, а згодом вплинути й на весь організм, спричинивши головні болі,…

Декларації з лікарями у деяких українців будуть анульовані: як цього уникнути

Деяким пацієнтам потрібно верифікувати свої дані.В Україні для отримання медичних послуг необхідно укласти декларацію із сімейним лікарем.Як дізнатися, з яким лікарем підписано декларацію та в кого вона може зникнути - далі в…