Ця їжа знижує ризик хронічних захворювань.
Дієтологи назвали продукт №1, який має протизапальні властивості і може цим здивувати, пише eatingwell.com.
Йдеться про жирну рибу (лосось, тунець, скумбрія, сардини та анчоуси). Завдяки вмісту омега-3 вона може допомогти зменшити хронічне запалення і знизити ризик хронічних захворювань, таких як хвороби серця, діабет 2 типу, хвороба Альцгеймера.
“Включення більшої кількості жирної риби у ваш раціон може підтримати загальний стан здоров’я і знизити ризик цих станів, пов’язаних із запаленням”, – зазначила дієтологиня Лорен Манакер.
Жирна риба – користь для здоров’я
Акцентується, що жирна риба багата на довголанцюгові жирні кислоти омега-3, ейкозапентаєнову кислоту (ЕПК) і докозагексаєнову кислоту (ДГК), які мають протизапальну дію.
“Ці незамінні жирні кислоти відіграють важливу роль у зниженні запалення в організмі. Вони працюють, зменшуючи вироблення запальних молекул і сполук, що може допомогти впоратися з хронічним запаленням, пов’язаним із такими станами, як хвороби серця”, – пояснила дієтологиня.
Одне дослідження показало, що вживання двох-трьох порцій риби на тиждень знижує ризик серцево-судинних захворювань і наслідків серцево-судинних захворювань на 8% і 10% відповідно. Також було виявлено, що щоденне споживання риби знижує ризик серцевих захворювань до 30%.
“Вживання більшої кількості жирної риби [також може] допомогти захистити наші органи від зовнішніх і внутрішніх загроз, таких як забруднювальні речовини”, – розповіла дієтологиня Трейсі Локвуд Бекерман.
Ці незамінні жирні кислоти також важливі для підтримання здоров’я серця, мозку та шкіри, додала дієтологиня Медді Паскуаріелло.
Оскільки організм не може виробляти їх самостійно, важливо споживати омега-3 з їжею.
Нагадаємо, раніше УНІАН писав, чи можна їсти рибу щодня.