Цей салат із буряка — справжня знахідка для тих, хто хоче здивувати гостей незвичною, але дуже простою закускою. Його майже не знають, хоча інгредієнти — найпростіші. Завдяки легкій кислинці, ніжній текстурі та рум’яним овочам страва виходить напрочуд смачною й не схожою на класичні бурякові салати.
Рецепт опублікували Smachnenke.
Реклама
Вам знадобиться:
- цибуля ріпчаста — 300 г;
- солоні огірки — 200 г;
- зелений горошок — 200 г;
- варений буряк — 500 г;
- кріп — 1/2 пучка;
- сіль, перець — на смак;
- олія — для смаження.
Спосіб приготування
Заздалегідь зварити буряк і дати йому повністю охолонути. Очистити цибулю, нарізати півкільцями. Обсмажити її на сильному вогні до легкої золотистості.
Горошок та цибуля. Фото: smachnenke.com.ua
Солоні огірки натерти на великій тертці, ретельно відтиснути розсіл. Додати до сковороди з цибулею, обсмажити разом до рум’яності, постійно помішуючи.
Буряк та зелень. Фото: smachnenke.com.ua
Викласти в сковороду зелений горошок, продовжити смажити кілька хвилин. Буряк нарізати соломкою завтовшки приблизно 1 см. Додати до овочів у сковороді, обережно перемішати, прогріти протягом 1–2 хвилин, не допускаючи розварювання.
Готовий салат. Фото: smachnenke.com.ua
Вимкнути вогонь, додати дрібно нарізаний свіжий кріп. Приправити сіллю та перцем до смаку, ще раз перемішати. Подавати закуску теплою або повністю охолодженою.
Пропонуємо вам ознайомитися з нашою добіркою простих та смачних салатів
Смачний салат із буряків — секретний рецепт з відомого ресторану.
Також радимо звернути увагу на салат з ананасами, копченою куркою, сиром та морквою по-корейськи.
Ще ми писали рецепт салату “Валя”, який давно перевершив “Цезар” — король на столі.
А цей рецепт салату замінить вінегрет та оселедець під шубою.