Дім

Як зберігати яйця, щоб не псувалися місяцями: простий лайфхак, про який мало хто знає

Як зберігати яйця, щоб не псувалися місяцями: простий лайфхак, про який мало хто знає

Багато хто з нас звик зберігати яйця в холодильнику, хоча з часом вони псуються і там, а про те, щоб довго зберігати продукт у великих кількостях – і мови бути не може. Однак британські фахівці підказали незвичайний спосіб, як зберегти яйця свіжими близько чотирьох місяців.

Раніше ми розповідали, чи можна зберігати яйця не в холодильнику і як це робили наші бабусі – виявляється, є 5 способів, як зберегти яйця без холодильника і морозилки.

Як зберегти яйця на довгий час – корисний лайфхак

Прийнято думати, що яйця заморожувати не можна, але це неправда. Навпаки, можна і потрібно, оскільки в морозилці продукт може зберігатися свіжим протягом 4 місяців, тоді як у холодильній камері – трохи більше місяця.

Однак перед тим, як заморозити яйця, необхідно дотримуватися певного порядку дій, пише британський таблоїд Express.co.uk.

Як зберегти яйця в морозилці

Перше правило – яйця не можна заморожувати в шкаралупі. Якщо це зробити, то під впливом низьких температур вміст яйця розшириться, і шкаралупа лопне.

Тому слід зробити наступне:

  • вбити яйця в контейнер необхідного об’єму;
  • збити їх до однорідної консистенції, щоб змішалися білок і жовток – якщо залишити їх у первісному вигляді, то під час заморожування вони загуснуть, що не дасть змоги використовувати їх у рецептах;
  • щоб використовувати заморожену суміш, потрібно дістати її ввечері з морозилки та розморозити через холодильник.

Можна прискорити процес розморожування, якщо обдати контейнер із замороженою яєчною сумішшю водою (холодною).

Після розморожування яйця можна використовувати, як це ви робите зазвичай – для омлету, випічки або приготування інших страв. Відміряти необхідну кількість яєчної маси можна за допомогою простих кухонних ваг – вага одного яйця категорії С1 становить 50-55 г.

Трюк із заморожуванням, кажуть експерти, особливо корисний, якщо ви збивали яйце, але вам потрібно використати лише невелику його частину – наприклад, для змащування випічки.

Читайте також

Названо 5 природних способів зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку

Зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку можна природним шляхом – пити достатньо води, уникати куріння, підтримувати здорову вагу. Фахівці назвали п’ять таких способів. Пити воду. Якщо вам хочеться мати більш…

З якої частини яловичини варити суп і холодець: що купити для смаження і тушкування

Далеко не кожна частина тушки універсальна.Для того щоб будь-яка страва, приготована з яловичини, була смачною, потрібно вміти правильно вибирати м'ясо. Будь-яка господиня має знати, яка частина тушки для чого підходить…

Як вином прибрати пляму від вина, що залишилася на одязі

Гарний вечір у приємній компанії може закінчитися трагедією для вбрання. Якщо ви пролили червоне вино на сукню або штани, з цією плямою навряд чи впорається будь-який відбілювач. Однак не варто заздалегідь прощатися з…

З цих номерів телефонують шахраї: ось що не можна їм говорити, якщо вже взяли слухавку

Дізнайтеся, як надійно розпізнати, що вам телефонує шахрай.Кожна людина хоч раз потрапляла в ситуацію, коли шахраї телефонують і вимагають погасити неіснуючий борг, або оплатити операцію родичу. З роками злочинці стають…

Врятувала кросівки тим, що взагалі не призначене для взуття: знову стали білосніжними

Якщо вам здається, що кросівки залишилося тільки викинути, спробуйте цей метод.Біле взуття, власне, як і одяг, брудниться дуже швидко. Але це не має стати приводом відмовляти собі в задоволенні, адже якщо хочеться носити білі…