Здоров'я

Чи можна їсти сиру картоплю: відповідь дієтологів

Чи можна їсти сиру картоплю: відповідь дієтологів

У продуктовому відділі є безліч продуктів, які мають прекрасний смак і корисні для здоров’я, якщо вживати їх у сирому вигляді: від яблук і чорниці до моркви і болгарського перцю. Дехто стверджує, що картопля теж належить до цієї категорії.

“Картопля – один із найбільш універсальних продуктів на Землі”, – розповів USA Today дипломований дієтолог Міка Сіва. “Хоча деякі люди розповідають про користь вживання сирої картоплі, я не рекомендую цього робити”.

У сирій картоплі справді більше вітаміну С, ніж у вареній, каже Шеллі Боллс, дипломована дієтологиня і фахівчиня з харчування з Consumer Health Digest.

“Під час варіння картоплі вміст вітаміну С зменшується на 62%”, – додає вона. “Під час запікання картоплі вміст вітаміну С знижується на 35% через термічну деградацію”.

Сира картопля середнього розміру містить приблизно 16 грамів вітаміну С, згідно з базою даних продуктів харчування Міністерства сільського господарства США.

Для довідки, рекомендована добова норма вітаміну С становить 90 міліграмів для чоловіків, 75 мг для жінок і 120 для вагітних. Однак є безліч продуктів із набагато вищим вмістом вітаміну С: 100-грамова порція капусти містить близько 93 мг, середній ківі – близько 56 мг, а броколі – близько 51 мг.

Раніше УНІАН писав, як зробити так, щоб авокадо не темніло.

Читайте також

Небезпечні чайні пакетики: вчені зробили приголомшливе відкриття

Чайні пакетики виділяють пластик, який може зашкодити клітинам людини.Зазначається, що упаковка деяких харчових продуктів, зокрема чайні пакетики, викликає особливу тривогу у фахівців. Результати показали, що при їх…

Як привести тиск у норму: звичка №1, яку радять лікарі

Зокрема, необхідно зосередиться на вживанні продуктів, які багаті на клітковину.Кардіолог Шон Коткін, а також сертифіковані дієтологині Керолайн Томасон і Марія Олена Фрага назвали один простий спосіб, як можна знизити…