Дім

Столова ложка соди – і м’ясо танутиме в роті: ось коли її потрібно додати

Столова ложка соди - і м'ясо танутиме в роті: ось коли її потрібно додати

Приготування м’яса – це окремий вид мистецтва. Процес стає в рази легшим, якщо в рукаві є перевірені лайфхаки. Сьогодні розглянемо, як посмажити м’ясо, використовуючи для маринаду соду.

Маринуємо м’ясо з содою – як смажити свинину

Сода здатна зробити свинину більш соковитою і м’якою, оскільки допомагає їй утримувати вологу. Крім того, вона вийде ніжнішою і швидше промаринується, завдяки здатності соди руйнувати колаген у м’ясі. Використовувати її варто обережно, інакше продукт може змінити смак.

Тепер перейдемо до того, як смажити свинину на сковороді.

Для початку обсушіть свинину паперовим рушником. За необхідності обріжте жир і плівки. Як смажити м’ясо на сковороді:

  • змішайте спеції з содою і замаринуйте м’ясо;
  • залиште його в холодильнику на кілька годин;
  • для приготування розігрійте сковорідку, додайте олію й обсмажуйте свинину до золотистої скоринки.

Дуже важливо в процесі не пересушити, інакше свинину буде важко жувати.

Складно сказати, скільки смажити свинину. Цей вид м’яса потрібно повністю прожарювати, а тому напівзаходи неприпустимі. Найдієвіший метод – це скористатися кулінарним термометром і виміряти температуру всередині, вона має сягнути 70 градусів. При проколі з нього має витікати прозорий сік.

Тепер, коли ви знаєте, як правильно смажити свинину, окремо зазначимо, чому варто обрати саме цей вид м’яса. По-перше, вона не така дорога як яловичина. По-друге, у свинини насичений смак і ніжна текстура – це дає змогу використовувати її у великому діапазоні страв. Вишенькою на торті є поживність цього продукту. У цьому виді м’яса багато білка, заліза, цинку і вітамінів групи В.

Дізнавшись, як смажити м’ясо, може виникнути спокуса робити це щодня. Однак варто враховувати, що в ньому високий вміст насичених жирів і холестерину.

Читайте також

Названо 5 природних способів зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку

Зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку можна природним шляхом – пити достатньо води, уникати куріння, підтримувати здорову вагу. Фахівці назвали п’ять таких способів. Пити воду. Якщо вам хочеться мати більш…

Як зрозуміти, що чоловік почав зраджувати

Психологи вважають, що ознаки подружньої зради побачити легко. То як розпізнати сигнали невірності в поведінці чоловіка? Фахівці з відносин спочатку рекомендують розібратися у причині, через яку чоловік починає шукати інші…

З якої частини яловичини варити суп і холодець: що купити для смаження і тушкування

Далеко не кожна частина тушки універсальна.Для того щоб будь-яка страва, приготована з яловичини, була смачною, потрібно вміти правильно вибирати м'ясо. Будь-яка господиня має знати, яка частина тушки для чого підходить…

З цих номерів телефонують шахраї: ось що не можна їм говорити, якщо вже взяли слухавку

Дізнайтеся, як надійно розпізнати, що вам телефонує шахрай.Кожна людина хоч раз потрапляла в ситуацію, коли шахраї телефонують і вимагають погасити неіснуючий борг, або оплатити операцію родичу. З роками злочинці стають…

Як вином прибрати пляму від вина, що залишилася на одязі

Гарний вечір у приємній компанії може закінчитися трагедією для вбрання. Якщо ви пролили червоне вино на сукню або штани, з цією плямою навряд чи впорається будь-який відбілювач. Однак не варто заздалегідь прощатися з…