Дім

Чи потрібно мити чорнослив, курагу та родзинки, перш ніж їсти: точна відповідь

Чи потрібно мити чорнослив, курагу та родзинки, перш ніж їсти: точна відповідь

Кулінари, які готують за рецептами, часто зустрічають рекомендації замочувати сухофрукти перед використанням. Але звідки взялася така порада і чи так це необхідно? Може не станеться нічого страшного, якщо з’їсти кілька немитих родзинок? Ми розповімо, чи потрібно мити курагу та інші сухофрукти, і як правильно це робити.

Чи потрібно мити чорнослив, курагу та родзинки

Перед тим, як мити курагу та інші сушені фрукти, потрібно зрозуміти, навіщо ми це робимо.

Якщо сухофрукти куплені на вагу (особливо на ринку), то мити їх потрібно обов’язково. Річ у тім, що такі продукти можуть бути забруднені пилом, бактеріями, грибком та іншими мікроорганізмами. А також їх могли чіпати інші покупці. Замочуючи сухофрукти, ми захищаємо себе від зараження мікробами і хворобами, які передаються через немиті фрукти.

Промислові сухофрукти в упаковках теж можуть нести ризик. Для довгого зберігання і привабливого товарного вигляду їх обробляють діоксидом сірки. Для здорових людей він нешкідливий, але при наявності алергії або астми може спровокувати напад. Ця речовина водорозчинна, тому замочування необхідне.

Чи потрібно мити чорнослив, курагу та родзинки, перш ніж їсти: точна відповідь

Як правильно мити родзинки і курагу

Усі сухофрукти рекомендується ретельно промити під проточною водою в друшляку. Зазвичай цього достатньо, щоб позбутися мікробів. Далі тонкощі обробки різних фруктів відрізняються.

Метод, як мити чорнослив і курагу, однаковий. Ці фрукти рекомендується викласти в глибоку миску і залити гарячою водою. Замочуйте продукти від 30 до 60 хвилин залежно від розміру. Після цього вони стануть безпечними для вживання, а також м’якими та ніжними.

Родзинки промивайте під гарячою проточною водою, а потім замочіть на 10-20 хвилин. Зазвичай цього часу достатньо, щоб ягоди розбухли і стали м’якими. Якщо збираєтеся використовувати родзинки у випічці, то після промивання відкиньте їх на друшляк і обсушіть, а потім обваляйте сушений виноград у борошні. Після цього їх можна вмішувати в тісто.

Читайте також

Коли прибирати ялинку для залучення грошей, кохання чи кар’єрних успіхів: 4 важливі поради

Ви могли й не здогадуватись, але від того, коли саме ви приберете ялинку, залежить те, що на вас чекатиме у майбутньому. Розповідаємо, як правильно обирати дату. Після завершення новорічних свят українці активно замислюються…

Як приготувати бюджетне добриво для кімнатних рослин

Якщо ви не знаєте чим підживити свої кімнатні рослини, то не треба заморочуватися й шукати спеціальні добрива. Можна самостійно приготувати з бананових шкірок настій, який замінить звичайне добриво. Подробиці Такий настій…

Фруктова міль на кухні: як позбутися

Якщо помітили на кухні велику сіру міль, перевірте всі тумбочки й знайдіть місце, де вона оселилася. Треба перебрати всі крупи. Можливо, у вас лежать сухофрукти або шипшина, подивіться чи не там вона завелася. Повикидайте…

Новорічний стіл: ідеї для декору та смачні рецепти

Для українців Новий рік – це одне з головних свят. Святкують його у кожній сім’ї по-своєму. Звичайно, є більш-менш стандартні речі, що пов’язано з місцевою культурою, наприклад, в кожному будинку є ялинка, але є й свої…

Від шкіряних до замшевих: стилістка відповіла, які штани в моді цієї зими

Українська стилістка Яна Щебельська назвала головні тренди цієї зими на штани. Експертка у своєму Instagram поділилася, які моделі будуть актуальними в холодний сезон, та допоможуть створити стильні образи. Вдалим рішенням…