Здоров'я

Що станеться з тілом, якщо взимку ви будете їсти апельсини щодня

Що станеться з тілом, якщо взимку ви будете їсти апельсини щодня

Цей цитрусовий фрукт багатий на вітамін С, клітковину і потужні антиоксиданти, допомагаючи підтримувати імунну систему сильною, а організм здоровим.

Користь апельсинів для здоров’я

Ви рідше хворієте – апельсини багаті вітаміном С, фолатом і антиоксидантами, які полегшують для організму боротьбу з мікробами, що можуть викликати захворювання. “Вітамін С – потужний антиоксидант, який може зміцнити імунну систему і знизити окислювальний стрес”, – сказала дієтологиня Алісса Пачеко, пише Eatingwell.

Один середній апельсин містить 92% добової норми вітаміну С і 12% добової норми фолату, двох мікроелементів, які підтримують функцію декількох типів імунних клітин в організмі.

Крім мікроелементів, що підтримують імунітет, в апельсинах також багато флавоноїдів, зокрема гесперидину, який має протимікробні, антиоксидантні та імуностимулювальні властивості.

Шкіра може гоїтися швидше – можете сміливо додавати апельсин у щоденний догляд за шкірою. “Вітамін C відіграє ключову роль у синтезі колагену і загоєнні ран, особливо при загоєнні пролежнів”, – сказала Пачеко.

Колаген – це білок, який надає шкірі структуру та еластичність і залежить від вітаміну C для засвоєння організмом.

Ви можете їсти частіше – один цілий апельсин середнього розміру містить 3 грами клітковини або 10% від рекомендованої добової норми.

Вода і розчинна клітковина в цитрусових можуть допомогти легше ходити до туалету, якщо ви боретеся із закрепами. Дослідження показало, що цитрусові збільшують кількість біфідобактерій у травному тракті, покращуючи загальний стан кишківника.

Можете знизити ризик серцевих захворювань – більше половини клітковини в апельсинах – це розчинна, яка допомагає знизити рівень холестерину в крові, фактор ризику серцевих захворювань. І хоча будь-яке джерело розчинної клітковини може допомогти знизити рівень холестерину, апельсини мають додаткову перевагу у вигляді потужних флавоноїдів, які працюють над поліпшенням ліпідного обміну, зменшенням запалення і зниженням артеріального тиску.

Кому не можна їсти апельсини

Є також кілька побоювань з приводу їхнього регулярного вживання, особливо якщо у вас рефлюкс або підвищений ризик меланоми.

“Оскільки апельсини більш кислі, люди з печією можуть відчувати більше симптомів під час вживання апельсинів”, – пояснила Пачеко.

Читайте також

Дієтологи назвали 5 “шкідливих” напоїв, які напрочуд корисні для цукру в крові

У списку є сік і кава."Коли ви намагаєтеся контролювати рівень цукру в крові, вибір відповідного напою може здатися складним завданням. Але що, якщо ми скажемо, що деякі напої, яких ви уникаєте, насправді сумісні з…

Складено ТОП-7 продуктів із великим вмістом клітковини: що додати в тарілку

У списку є груші та шпинат.Експерти назвали продукти, які містять навіть більше клітковини, ніж насіння чіа, пише verywellhealth.com.Нагадується, що чоловіки мають з'їдати від 28 до 34 г клітковини на день (залежно від…

Названо 9 звичок, здатних підтримати людей за 70 років

Також психолог поділилася тим, що саме вам слід припинити робити в цьому віці.Деякі психологи стверджують, що можна насолоджуватися перевагами старіння, водночас почуваючись молодшим.Як пояснила нейропсихологиня Санам Хафіз,…

Чим корисний кисломолочний сир і чи варто їсти його щодня: експерти розповіли про всі нюанси

Сир може допомогти в схудненні, а також нормалізації рівня цукру в крові.Високий вміст білкаОднією з найважливіших поживних властивостей сиру є вміст білка. В одній порції міститься майже 24 грами. Дослідження показують, що…