Здоров'я

“Нездорову” картоплю радять готувати частіше: як її правильно їсти, щоб відчути користь

"Нездорову" картоплю радять готувати частіше: як її правильно їсти, щоб відчути користь

З кожним роком все більше і більше людей намагається перейти на правильне харчування, відмовитися від фастфуду, газованих напоїв та інших шкідливих продуктів. Одним із них вважається картопля, нібито вона робить нас товстими і нездоровими за відсутності будь-яких корисних речовин.

Але нові дослідження показують, що це неправда, пише Mirror. Насправді, як виявилося, картопля є суперфудом, насиченим найважливішими поживними речовинами – вітамінами, мінералами і клітковиною, корисною для кишечника.

У дослідженні йдеться про те, що, чистячи й обсмажуючи картоплю, люди позбавляють себе поживних речовин, що містяться в шкірці. Це стосується і складних вуглеводів, які дають нам енергію, а також вітаміну С, тіаміну (вітаміну B1) і калію.

Інші новини про картоплю

Раніше УНІАН повідомляв, чи можна їсти сиру картоплю. У сирій картоплі справді більше вітаміну С, ніж у вареній (під час варіння вміст вітаміну С зменшується на 62%). Сира картопля середнього розміру містить приблизно 16 грамів вітаміну С. Однак є нюанс.

Крім того, було названо найкраще місце для зберігання картоплі. Вона, як правило, має тривалий термін зберігання. При цьому більшість людей зберігають її в шухляді, в темному та прохолодному місці, бо це має запобігти псуванню та проростанню овоча. Однак є місце набагато краще.

Читайте також

Дієтологи назвали 5 “шкідливих” напоїв, які напрочуд корисні для цукру в крові

У списку є сік і кава."Коли ви намагаєтеся контролювати рівень цукру в крові, вибір відповідного напою може здатися складним завданням. Але що, якщо ми скажемо, що деякі напої, яких ви уникаєте, насправді сумісні з…

Чим корисний кисломолочний сир і чи варто їсти його щодня: експерти розповіли про всі нюанси

Сир може допомогти в схудненні, а також нормалізації рівня цукру в крові.Високий вміст білкаОднією з найважливіших поживних властивостей сиру є вміст білка. В одній порції міститься майже 24 грами. Дослідження показують, що…

Складено ТОП-7 продуктів із великим вмістом клітковини: що додати в тарілку

У списку є груші та шпинат.Експерти назвали продукти, які містять навіть більше клітковини, ніж насіння чіа, пише verywellhealth.com.Нагадується, що чоловіки мають з'їдати від 28 до 34 г клітковини на день (залежно від…

Названо 9 звичок, здатних підтримати людей за 70 років

Також психолог поділилася тим, що саме вам слід припинити робити в цьому віці.Деякі психологи стверджують, що можна насолоджуватися перевагами старіння, водночас почуваючись молодшим.Як пояснила нейропсихологиня Санам Хафіз,…