Не вся курка однаково корисна – деякі її частини краще взагалі не їсти.
Соковита курка у багатьох людей є улюбленим м’ясом, і навіть думки про неї викликають слинки. Але не всяка курятина корисна для здоров’я. Деякі частини птиці краще видалити під час приготування і ніколи не їсти, якщо не хочете отруїтися.
Яка частина курки шкідлива для здоров’я
Якщо ви стежите за фігурою, то найшкідливіша частина курки – це шкіра. Цей орган майже на 100% складається з жиру і є рекордсменом за калорійністю.
Однак у шкіри також є плюс – вона робить м’ясо соковитим і ароматним, оскільки є натуральним підсилювачем смаку. Тому якщо після її видалення ви рясно солите і поливаєте олією курку, щоб вона була смачнішою, то користь нівелюється.
Поширеною відповіддю щодо того, яку частину курки краще не їсти, є легені. У них накопичується багато бактерій і паразитів, попереджає видання Pulse. Навіть після термічної обробки орган може залишитися небезпечним.
Також видання не рекомендує їсти курячі голови та хвостики. Ці частини містять токсини, які можуть нашкодити здоров’ю.
Яка частина курки найшкідливіша на думку вчених
Як пояснює видання WedMD, курятина загалом вважається корисним і поживним продуктом. Найотруйніша частина курки – сира, оскільки в ній дуже швидко розмножуються бактерії. Яке б м’ясо ви не готували, його точно не варто їсти, якщо курятина не доготовлена всередині. Під час приготування обов’язково перевіряйте готовність по найтовстішій частині.
Цю думку поділяє дієтологиня Кара Харбстріт. На її думку, всі частини курки можуть стати частиною здорового раціону. Сама Кара вважає темне м’ясо кориснішим, ніж біле. Хоча воно калорійніше, у ньому також більше вітамінів і корисних жирів. Також дієтологиня закликає не мити курку під краном перед приготуванням. Так ви не змиєте бактерії, зате можете занести нові з водопровідної води.