Здоров'я

“Нездорову” картоплю радять готувати частіше: як її правильно їсти, щоб відчути користь

"Нездорову" картоплю радять готувати частіше: як її правильно їсти, щоб відчути користь

З кожним роком все більше і більше людей намагається перейти на правильне харчування, відмовитися від фастфуду, газованих напоїв та інших шкідливих продуктів. Одним із них вважається картопля, нібито вона робить нас товстими і нездоровими за відсутності будь-яких корисних речовин.

Але нові дослідження показують, що це неправда, пише Mirror. Насправді, як виявилося, картопля є суперфудом, насиченим найважливішими поживними речовинами – вітамінами, мінералами і клітковиною, корисною для кишечника.

У дослідженні йдеться про те, що, чистячи й обсмажуючи картоплю, люди позбавляють себе поживних речовин, що містяться в шкірці. Це стосується і складних вуглеводів, які дають нам енергію, а також вітаміну С, тіаміну (вітаміну B1) і калію.

Інші новини про картоплю

Раніше УНІАН повідомляв, чи можна їсти сиру картоплю. У сирій картоплі справді більше вітаміну С, ніж у вареній (під час варіння вміст вітаміну С зменшується на 62%). Сира картопля середнього розміру містить приблизно 16 грамів вітаміну С. Однак є нюанс.

Крім того, було названо найкраще місце для зберігання картоплі. Вона, як правило, має тривалий термін зберігання. При цьому більшість людей зберігають її в шухляді, в темному та прохолодному місці, бо це має запобігти псуванню та проростанню овоча. Однак є місце набагато краще.

Читайте також

Алкотестер не покаже: скільки можна випити, щоб сісти за кермо

Дізнайтеся, яка доза алкоголю вважається умовно безпечною для кермування.Українці відзначають новорічні свята, які традиційно супроводжуються спиртними напоями. Розуміння кількох простих правил допоможе уникнути похмілля.…